Binda bolåneräntan?

OBS!: Räntorna i inlägget nedan är typexempel och är inte nödvändigtvis det du bör acceptera i en förhandling.  Nu i och med flytten så har jag och min sambo sneglat lite grann på att köpa en bostad, och visst är det intressant, men det är en helt ny värld för oss! Vart ska man köpa?… Continue reading Binda bolåneräntan?

Volatilitet, hävstångscertifikatens värsta fiende!

Nu har det varit tyst om hävstångsprodukterna ett tag, det sista jag hörde var om ett nytt certifikat med 12 gångers hävstång. Jag tänkte att vi tar en liten kort genomgång över hur det funkar. 2012 så blev det ganska vanligt med 5x certifikat. Så som det fungerar är att certifikatets pris följer den underliggande… Continue reading Volatilitet, hävstångscertifikatens värsta fiende!

Portföljuppdatering

Dags för en portföljuppdatering, och den här gången tar det emot att publicera det eftersom jag skäms lite över min fördelning. Jag bryter rejält mot mina egna regler med innehavet i Traveas och planen var att minska detta och öka riskspridningen under mars, men i verkligheten har jag gjort tvärtom! När kursen gick ner i… Continue reading Portföljuppdatering