Rapport: Danske Bank

Idag kl 08.00 var det dags för den efterlängtade rapporten från Danske Bank att dimpa ner i den elektroniska brevlådan. När jag köpte in mig i somras så kom den Danska finansinspektionen och läxade upp banken vilket skickade ner kursen rejält, sedan dess har det verkligen vänt och aktien ligger nu +8% i min portfölj efter… Continue reading Rapport: Danske Bank

Varför har man egentligen försäkringar?

Ja, idag vill jag komma med en provocerande fråga, varför har man egentligen försäkringar? Jag har blivit indoktrinerad och upplärd att man ska ha försäkring på bilen och på huset, kanske på resan och möjligtvis på telefonen. Men varför har man egentligen sagt det så? Dave Ramsey* påstår att man enbart ska försäkra saker som… Continue reading Varför har man egentligen försäkringar?

Snåljåpens lördagsintervju: Caparzo!

Näst ut i serien av intervjuer är någon som alla skribenter på Flashbacks ekonomiforum känner igen. Om du någonsin haft ögonen på en populär snabbväxare utan vinst i redovisningen så har du säkert sett den här killen såga tankegångarna vid fotknölarna för att ta ner förväntningarna till realistiska nivåer. Det här är en kille som… Continue reading Snåljåpens lördagsintervju: Caparzo!

Published
Categorized as intervju

Om du inte tittar på börsen: är den fortfarande volatil?

“If you’re not watching the markets, are they still volatile?” Igår kväll när jag låg och skulle somna så lyssnade jag på en podcast från Motley Fool. Det har blivit lite av en kvällsrutin för mig som gör att jag helt avslappnat och utan vidare ansträngning kan hålla mig uppdaterad med vad som händer på… Continue reading Om du inte tittar på börsen: är den fortfarande volatil?

Portföljen 2013-10-22

Det här inlägget har jag återskapat i efterhand för att man ska kunna se hur portföljen såg ut vid tillfället. Mvh, Snåljåpen