Idag är det fredag!

Intro:

Det här inlägget skrev jag i fredags morse med avsikt att publicera detta under eftermiddagen. Tyvärr lämnade jag datorn hemma med det här inlägget nedkladdat i ett word-dokument vilket innebar att jag inte kunnat publicera detta förrän nu. Men även om det inte är fredag idag så är inte inlägget mindre relevant för det! Imorgon är det måndag och Apple rapporterar, spännande!
——————————————————–

Idag är det fredag den 25:e vilket för mig innebär lönedag. Som den sanna nörd jag är så har jag förstås redan räknat ut i minsta detalj exakt vad jag ska få ut i lön utifrån min fakturering. Det är inte en helt jätteenkel beräkning, men efter lite excel-ninja-skills så har jag väldigt bra koll. Dessutom har jag färdiga överföringar från banken så att jag redan innan lönen kommer, vet precis vart alla pengar ska ta vägen och hur mycket som blir kvar. Igår kom lönespecifikationen och jag blev lite förvirrad, tydligen har jag räknat fel. Jag trodde verkligen inte att det var möjligt, men tydligen har jag beräknat semesterunderlaget för juli fel vilket innebär att dom siffror jag fått fram inte stämmer. För första gången i mitt liv har jag räknat fel åt rätt håll! Jag kommer att få ut ca 3000 mer netto än vad jag hade räknat med :)! Tack vare den högre inkomsten så kommer jag nu att kunna spara lika mycket som vanligt trots tråkiga engångsutgifter under den här månaden.

Som jag lovade tidigare i veckan så skulle jag öka i Gjensidige Forsikring om aktien inte hade rusat nämnvärt mycket mer än vad den gjorde i tisdags. Aktien står nu i ca 110,50 NOK där jag valde att plocka in 83 nya aktier till en kostnad av ungefär 9900 Svenska. Jag tror fortsatt på bolaget och tycker att det är rimligt värderat, Gjensidige är nu mitt i särklass största innehav.

Imorse släppte Betsson sin rapport som imponerade stort på mig. Jag hade förväntat mig ett svagt ökande resultat och en svag tillväxt, men att det skulle gått så bra som det gjort hade jag aldrig kunnat tänka mig. Resultatet växer med 27 %, intäkterna med 14 %. De mobila intäkterna ökar med 12 % vilket jag tycker är väldigt bra, den marknaden ser jag som ett nyckelområde i framtiden. Jag gillar fortfarande Betsson starkt och kan tänka mig att öka mer i framtiden, ett så fint bolag ska inte vara en så liten del av portföljen!

” “- En organisk tillväxt på 14 procent och den högsta rörelsemarginalen bland jämförbara bolag visar att Betsson alltjämt är det mest strategiskt effektiva bolaget i branschen. Detta gäller både förmågan att förvärva bolag och att ta tillvara operativa möjligheter bland annat baserat på bolagets multibrand strategi. Betsson ser på kort och lång sikt fortsatt goda möjligheter på såväl lokalt som internationellt reglerade marknader. Samtidigt optimerar de operativa dotterbolagen sin verksamhet genom satsningar på individanpassad realtidskommunikation med kunderna, digital marknadsföring och mobila erbjudanden i världsklass. Sammantaget kommer detta bidra till fortsatt tillväxt.” säger Magnus Silfverberg, Betssons VD och koncernchef.”

Mvh,
Snåljåpen

3 thoughts on “Idag är det fredag!

  1. Smaspara

    Äger själv en fin post i Betsson som har varit med länge i protföljen. Jag var precis som du väldigt nöjd med rapporten som släpptes i fredags, men jag funderar lite på det här med antalet aktiva kunder.
    Denna siffra fortsatte att minska något, funderar på om det är en tillfällig dipp eller något bestående och därmed kan komma att påverka framtida intjäningsförmåga.
    Har du några tankar om det?

    Reply

Leave a Reply