Månadsbokslut februari 2014

Precis som alla mina bloggvänner nu tävlar om att få ut sina månadsbokslut först så tänkte jag också dra mitt strå i stacken. Det finns månader när man nästan har ångest över att presentera sina framsteg, februari har inte varit en sådan månad.

Försäljningar

Acando

Försäljningen i Acando tog emot en smula, speciellt med tanke på att den nu har fortsatt upp ännu högre. Men sanningen är ju den att jag ska ha pengarna till mitt AB där chansen är att jag faktiskt återköper Acando. Jag fick en väldigt fin avkastning på ganska kort tid men tror nog att det finns mer att ge, men läget är inte lika bra som det var när jag klev in.

Blackrock Municipal Income Trust

Försäljningen i denna muni var av samma anledning som Acando, egentligen hade jag gärna hållit kvar den och låtit utdelningarna trilla in. Men dessa innehav var mina “slöaste” knivar och när någonting ska säljas så börjar man från botten.

Utvecklingen

Utvecklingen jag fått under februari är kanske inte fantastisk, men den är absolut ingenting att skämmas över. Totalt säger portföljen +4,49% under februari vilket alltså är strax bakom index. Men eftersom jag klarade av att ducka för den nedgång vi fick uppleva i slutet av januari så ligger jag fortfarande före på året. Portföljen +6,42% vs. index på +2,71%.

månadsbokslut februari 2014

Bahnhof

Bahnhof släppte sitt bokslut häromdagen och personligen hade jag inte mycket att klaga på. Tillväxten har avtagit en smula men istället är man nu skuldfria och delar ut mer pengar än någonsin. Under månaden har aktien gått ungefär som portföljen i sin helhet.

Beijer Alma

Beijer Alma är mitt kanske tråkigaste innehav just nu. Man fick en liten knuff uppåt i början på månaden men sedan dess har det gått spikrakt sidledes. Trots det ändå +3,87% på månaden.

Betsson

Betsson har gjort en riktigt fin månad i och med sitt bokslut och det billiga förvärv man lyckats få till i Holland. Totalt på månaden har Betsson gett mig +12,97% vilket är en starkt bidragande faktor till att portföljen gått så bra som den gjort.

Castellum

Ja, vad finns det att säga, en aktie med beta 0,6 som spöar index just nu. +7,36% på månaden i ett så stabilt och tråkigt bolag som Castellum var mycket mer än jag hade räknat med. Totalt sedan inköp ligger jag +11,5% vilket jag inte hade tänkt alls, jag trodde jag skulle minska min risk och min avkastning genom att ta in en tråkig högutdelare, fint att den råkar tuffa på starkare än de flesta!

Protector Forsikring

Oj oj oj, +19,83% i februari och +51,04% i år. Det enda jag har att vara sur över här är att jag minskade mitt innehav här tidigare med ungefär en tredjedel. Hade jag haft kvar de pengarna hade det varit betydligt trevligare. Men samtidigt har jag inte fått någon jättedålig avkastning i mina andra innehav heller.

Swedbank

+5,66% för Sveriges högst utdelande bank som dessutom verkar tuffa på som vanligt. Frågan är förstås hur hållbar denna utdelningsnivå är långsiktigt, men marknaden verkar åtminstone gilla det här!

Spiltan Räntefond

+0,34% på månaden! Haha, inte fantastiskt men om man lyckas fortsätta hålla detta så kommer detta att bli fint på helåret. Det här är trots allt mitt innehav som ska sänka risken och här ligger mer pengar än i alla de andra innehaven tillsammans, värt att tänka på.

Sammanfattning

Inget av mina innehav har gjort mig besviken den här månaden, hade det inte varit för att jag haft 50% i ränta så hade jag nog spöat index med råge. Samtidigt är min riskjusterade avkastning för 2014 fantastisk än så länge, jag bara önskar att Avanza hade ett verktyg som jag kunde använda för att beräkna denna. Jag är riktigt nöjd med februari månad och kunde verkligen inte ha gjort det bättre.

Mars kommer att bli lite av en trist mellanmånad utan rapporter men med utdelningar från Swedbank och Castellum. Efter försäljningarna av Acando och Blackrock så ser utdelningarna ut att landa på 9300 kr för året, inte direkt mycket att hänga i granen!

portfölj 20140301

Mvh,
Snåljåpen

4 thoughts on “Månadsbokslut februari 2014

  1. Andreas

    Gillar att läsa din blogg men tycker det rätt fantastiskt hur du i denna lågräntemiljö kan klaga på en månatlig avkastning på 0.34% i en kort räntefond.

    Reply

Leave a Reply