Dagens handel

Idag har varit en dag full av börsaktivitet för min egen del med betydligt fler avslut än vad jag normalt gör. Anledningen är att jag tyckte det var dags att “vässa” portföljen samtidigt som jag ville sprida riskerna lite bättre. “Alla vet” att man inte ska sälja vinnare och behålla förlorare, men när vinnarna gått… Continue reading Dagens handel

Dags att börja spara? – Läs mina tips först!

Januari är här, gymmen är fyllda av nyårslöftestränare och inflödena till nätmäklarna har aldrig varit större, många vill börja spara. Jag har nästan egna nyckeltal som jag kan mäta inflödena med utan att för den sakens skull få informationen från mäklarna. Sanningen är den att antalet mejl till mig med investeringsfrågor korrelerar fantastiskt med nettosparande, och… Continue reading Dags att börja spara? – Läs mina tips först!

Kontanter – den (klimat)smarta julklappen?

På ett rent konceptuellt plan så är julklappar någonting helt underbart. Att vi rent osjälviskt väljer att ge bort någonting till någon annan är helt fantastiskt, det värmer i hjärtat. Det här osjälviska myntet har dock en smutsig baksida som får ekonomen inom mig att vakna och bli en smula förbannad. Julklappar, ja alla presenter… Continue reading Kontanter – den (klimat)smarta julklappen?