Protector Forsikring

Skrytinlägg #BuyAndSell #Protector

<skryt>

Det är ganska ofta som jag får ta skit för min höga transaktionsaktivitet, framförallt i just Protector Forsikring. Aktien har gått fantastiskt de sista åren och det är många bloggare och bloggföljare som fått vara med om en helt fantastisk resa. Det är många som säger att jag säljer bort mig och bara får köpa in dyrare hela tiden och att jag skulle gjort bättre i att bara hållit i de aktier som jag köpte från början. Jag håller inte helt med om detta även om jag förstår att det kan se ut så från sidlinjen.

Om jag hade suttit still med de aktier jag köpte sommaren 2013 på 18 NOK fram till idag så hade jag fått en avkastning på fantastiska 281 %! Det skulle kvala upp som min näst bästa investering någonsin bakom Africa Oil som köptes runt 1 CAD på tiden aktien bara handlades i Canada och såldes löpande under 2012 mellan 20 och 60 kr. Det var minst sagt en bra affär. Men nu var det ju Protector det handlade om…

Istället för att sitta kvar på mina aktier så har jag köpt och sålt totalt 18 gånger. Idag har jag färre aktier än jag hade från början och har ändå genom min aktivitet lyckats få 403 % uppgång på det investerade kapitalet i Protector Forsikring. Inte någon gång har jag legat helt utanför aktien utan har endast jobbat med att vikta upp och ned.

Även om det säkerligen varit lättare att bara äga så är det naivt att tro att det inte finns extrapengar att tjäna på att vara aktiv och hitta små rörelser som går att utnyttja.

</skryt>

Mvh,
Snåljåpen

7 thoughts on “Skrytinlägg #BuyAndSell #Protector

 1. ingenjören

  Bra jobbat!

  Gjort precis samma resa! Riktigt härligt med Protectors uppgång. Själv köpte jag också på mig lite extra i december för 32,5 nok – borde ökat ännu mer!

  Har du verkligen räknat rätt där? Ser inte ut som att det är 130% extra avkastning på dina köp/sälj även om det inte går att se proportionerna här.

  Reply
 2. Mikael

  Härligt!

  Jag är relativt oerfaren när det gäller något mer “frekvent” trading, så jag missar nog något, så ta det inte som kritik. Men jag är intresserad av att lära mig mer…

  När man tar en snabb titt på grafen så verkar det som att endast två köptillfällen har skett till ett lägre pris än senaste säljtillfället (detta vid årsskiftet 14/15).

  Alltså har bara ett av de nio säljtillfällerna varit mer lyckad än taktiken att köpa vid 18nok och sälja vid 70nok (utan handel däremellan)?? Är det en korrekt iakttagelse?

  Dessutom håller jag med ingenjören, maximala teoretisk avkastning enligt grafen med köp och säljmarkeringar borde vara 103%?

  Förklara gärna!

  Reply

Leave a Reply