podcast

Ny stjärna på poddhimlen

Efter att Börspodden väckte liv i den svenska poddcastbranschen, åtminstone inom finans, så har Johan & John varit i stort sett ohotade på toppen. Diskussionen om Börspodden vs. Sparpodden gick varm i början och lyssnarna har inte kunnat enas. I ärlighetens namn är det två väldigt olika inriktningar trots samma ämne, så jag tycker inte att de ska jämföras alls. Nu när Jan och Günther slutar så förväntar jag mig dessutom att Sparpodden avvecklas, så frågan är vad som kommer näst? Nu när Nordnet sponsrar Fill or Kill-podden så tror inte jag att man vill göra någon egen satsning. Sparpodden har blivit större än man förväntade sig, och allt som kommer bakom kommer förmodligen hålla ungefär samma kvalitet som tredje uppföljaren till Scary Movie.

Det senaste halvåret har det dykt upp en hel del nya Podcasts, allt för få som håller någon form av kvalitet. Nu är jag inte ute efter att skaffa mig ovänner, men Aktiespararna borde verkligen lagt sin tid på någonting bättre. Ett gäng som däremot börjat leverera riktigt starkt är redaktionen på Placera under ledning av Tomas Linnala. Formatet är kanon, frekvensen bra och avsnittslängden optimal. Men är det någonting man ska lyfta fram så är det stämningen och tonläget. Både programledarna och lyssnaren får dra på smilbanden mer än en gång per avsnitt, någonting som jag uppskattar enormt. Självkritiken är på sin plats och när det kommer till egna affärer så är det mest misslyckanden som lyfts fram, precis som det ska vara! Dessutom gillar jag bolagen som lyfts fram och diskuteras. Det hålls inom det som är intressant men alternerar ändå bra mellan avsnitten.

Därmed vill jag passa på att rekommendera Placeras Stockholmsbörsen till alla mina läsare. Just nu, Sveriges bästa podcast om den svenska aktiemarknaden.

Lyssna på den i iTunes eller i Soundcloud.

Glöm inte att kolla in mina andra podcasttips!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply