GWS Production når försäkringsbranschen!

I början av maj var jag på Sedermeradagen i Göteborg och träffade GWS Production. Eller snarare så träffade jag Johan Tinnerholm, analyschef på GWS. Jag fick verkligen upp ögonen för bolaget och potentialen kändes väldigt stor, även om jag var skeptisk inför att produkten kan vara svår att sälja.

Idag släppte man ett pressmeddelande där man säger att man fått Europeiska ERV som kund. ERV jobbar med reseförsäkringar och har en gedigen kundbas där GWS produkt genom avtalet kommer att nå 7 miljoner användare. Ordervärdet är till en början 15 miljoner men det skulle inte alls förvåna mig om det ökade markant. Innan nyheten släpptes så var marknadsvärdet på bolaget strax under 70 miljoner, någonting som direkt fick sig en knuff när bolaget gick upp 25 % vid öppning. Fortfarande så är likviditeten i aktien relativt dålig vilket gör att vi bör få se stora rörelser under låg omsättning den närmsta tiden. Om man fortsätter bryta kunder på detta sätt så tycker jag att det finns stor potential för uppvärdering framöver. Det vi bör hålla koll på är bolagets burn rate och hur balansräkningen ser ut eftersom bolaget ännu inte är lönsamt. Detta återkommer jag till i ett senare inlägg!

Jag har köpt mina första aktier idag, dyrare än innan men samtidigt tycker jag att det sker till en bättre risk/reward. Nu bekräftar man de teorier jag fick om försäkringsbranschen när jag träffade bolaget och jag känner mig nu mer bekväm med en investering.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply