Hög direktavkastning bör vara oroande!

Siffror från Borsdata.se

Utdelningssäsongen närmar sig återigen och även detta år ser man Telia köprekas med sin höga direktavkastning. Frågan jag ställer mig idag är dock om hög direktavkastning verkligen är ett tecken på stabilitet och kvalitet, eller om en hög direktavkastning helt enkelt är någonting annat. Aktieutdelningen som vi aktieägare får ta del av kommer ifrån vinsten… Continue reading Hög direktavkastning bör vara oroande!

Negativa räntor dödar kapitalismen!

I december så läste jag en artikel hos Bloomberg av Matt Levine som handlade om den då väntade räntehöjningen från FED. Matt fångade verkligen essensen av vad som är viktigt och vad den räntehöjningen faktiskt innebar. Den här veckan fick vi i Sverige istället en räntesänkning vilket faktiskt fick mig att höja lite på ögonbrynen.… Continue reading Negativa räntor dödar kapitalismen!

Aktiefondernas köp är meningslösa signaler

Ganska ofta får man se på diverse forum och bloggar att “Didner & Gerge” har köpt in sig eller att någon annan mer namnkunnig fondförvaltare ökar på. Detta har kanske signalvärde, kanske har det inte det, låt mig resonera. Didner & Gerges förvaltare är i min bok några av Sveriges absolut bästa. Track record är… Continue reading Aktiefondernas köp är meningslösa signaler