En olycka kommer sällan ensam …

Ja det sägs ju att en olycka sällan kommer ensam, och för mig har de faktiskt kommit i flock.

Det började väl förrförra helgen när jag var i London och firade min brors 30-års dag som jag insjuknade i feber och låg golvad på hotellrummet halva resan. Väl jag kommer hem så vill inte sjukdomen ge sig utan sitter med ännu med störig hosta och återkommande huvudvärk. Hursomhelst, väl hemma så blir sambon påkörd i bilen precis utanför hemmet så en fälg ser förjävlig ut och delar av bilen måste lackas om. Försäkringen täcker detta såklart och skulden ligger på den andra chauffören så självrisken blir hans också.

Ett par dagar efter kollisionen så skulle jag starta bilen och åka till affären då det börjar rassla något djävulskt ur motorn. Lampan för lågt oljetryck lyser och rullgardinen går ner för mina ögon. Min sambo får med sig lite motorolja hem och vi provar att fylla på för att se ifall oljetrycket skulle komma igång tillräckligt för att köra till verkstaden, men icke. Bärgare rings och bilen står nu på verkstad sen i början på veckan.

Idag ringde verkstaden och ville berätta de glada nyheterna. Hela motorn bör bytas ut då den har gått med för dålig smörjning. Topp, kamaxel, botten, allt. Det är en BMW 116i -05 och en begagnad motor till det här åbäket hittar man inte i skandinavien för under 20000. Och det är utan kostnaden för att byta. Jag tycker det är intressant med tanke på att den inte rullat en meter sedan den började väsnas, men vad vet jag.

Efter det “lilla” börsfallet i Northland Resources igår så kunde ju dagen ha bjudit på aningens gladare nyheter, men icke. En olycka kommer sällan ensam och för mig stämmer det verkligen.

Ikväll ska jag ta en stadig whiskey och kolla på någon riktigt dålig film. För det har jag förtjänat.

Mvh,
En snart lite fattigare Snåljåpen

Leave a Reply