HEXPOL på nytt all-time-high!

Veckorna av dåliga beslut och otur fortsätter!

Som bekant så sålde jag av HEXPOL nyligen när aktiekursen gick ned i en liten svacka. Det som skedde var egentligen att min uttalade stoploss-kurs nåddes och jag sålde, även fast detta tog emot då jag gillade aktien starkt. Jag hade alltså en stoploss-kurs i en excel-fil och inte någon automatiserad order, men principen är den samma. Såhär i efterhand verkar det som att det var ett rätt värdelöst beslut av mig då jag lyckades sälja på den absoluta botten i svackan. Typiskt!

HEXPOL träffade idag all-time-high igen och stängde idag på 364 kr.

Personligen gillar jag fortfarande HEXPOL som företag och har stark tro på aktien i framtiden, dock tycker jag att aktien börjar se en aning dyr ut och därför väljer jag att fortsätta stå utanför marknaden. Sanningen är att min försäljning av HEXPOL var på låga 319,50kr (skäms) vilket alltså är fruktansvärt långt under dagens kurs, närmre 14%. Det jag får trösta mig med var att mitt inköp i juni var på 219,50 kr vilket innebär att jag sålde med en avkastning på ca 45%! Detta under en period när OMXSPI stiger ~17%. Dock svider det självklart när man tänker att OM jag hade behållit så hade jag idag haft en 65% avkastning att ta hem vid en försäljning.

Det som skedde var att jag över 310 kr började känna mig nervös för nedgång och började tycka att aktien var dyr, detta trots att den positiva trenden såg fortsatt stark ut (trots svackan så rubbades inte trendkurvorna nämnvärt och var aldrig i närheten av att korsa varandra). Detta ledde till att jag satte en stoploss-kurs på 8% under högsta kurs vilket innebar att kursen blev ca 322 kr från dåvarande årshögsta på 349,50 kr. Lägg på lite sega reaktioner på detta och det leder till en allt för billig försäljning. Anledningen till att jag valde en stoploss på just 8% under max var att jag tänkte att så långt sjunker inte den här stabila aktien utan att detta är ett trendbrott som betyder fortsatt nedgång i framtiden. Som ni ser på kursdiagrammet nedan så var nedgången i svackan betydande, men jag erkänner, jag hade fel!

Graf på Hexpol sedan mitt inköp 27/6-12.

HEXPOL är fortfarande en av mina absoluta favoritaktier men jag tyckte att den började se dyr ut strax över 300kr och med dagens kurs så har jag ännu svårare att rättfärdiga ett köp. Men den ligger på konstant bevakning och så fort nivåerna börjar se attraktiva ut igen så är jag den första som köper!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply