Northland Resources, dagens jordfräs …

Jorå, min evigt hypade älsklingsaktie Northland Resources gick idag på en riktig mina. Det är bara att bita i det sura äpplet, krypa till korset och erkänna. Så är det.

Aktien handelsstoppades imorse och på eftermiddagen kom ett pressmeddelande att Northland Resources är i behov av mer pengar. Dessa ska tas in genom ett lån och en nyemission (NE), 2 miljarder NOK totalt. 1,4 miljarder ska tas in genom en nyemission och resterande via ett obligationslån. Detta innebär förstås en enorm utspädning för aktieägarna som idag sett sina investerade kronor mer än halveras i värde.

För 2 månader sen så avvisade ledningen ett rykte om NE med att det knappast var troligt att det skulle finnas behov för mera pengar. Nu 2 månader senare så behövs det tydligen 2 miljarder pga. ökade kostnader i uppstart etc. 2 miljarder NOK är ändå lite mer än ett felslag på miniräknaren om ni frågar mig.

Nedgången idag var från ett börsvärde på 3,6 miljarder NOK till ett börsvärde på 1,2 miljarder NOK. Nedgången är alltså långt större än utspädningen som sker i aktien vilket får mig att tycka att det är en känslosam överreaktion från många av aktieägarna. Men än så länge så har jag inte fått för mig att köpa fler aktier. Mitt förtroende för ledningen har fått sig en liten törn och jag är inte helt säker på om jag kommer behålla Northland långsiktigt i min portfölj. Men att sälja för 2 kr känns otänkbart just nu.

Innan idag så var Northland Resources den absolut största delen i min portfölj men nu så är så inte fallet. Men jag är inte bitter. Är man med i leken så får man leken tåla. Det var stora siffror (för mig) som försvann men det rör mig inte i ryggen. Det är ändå inte i närheten av att knuffa på den uppgång jag fick under 2012.

Trots min sämsta börsdag någonsin så kommer jag sova som en liten bebis ikväll!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply