Progression i bilproblematiken …

Ja nu börjar det äntligen röra på sig på bilfronten. Som jag berättat tidigare så har jag lyckats åstadkomma ett större motorhaveri i min lilla BMW som nu behöver en ny motor. Det visade sig att det var lättare sagt än gjort att hitta en ny motor. Trots gedigen undersökning i Danmark, Tyskland, Norge och Sverige så hittades enbart en enda motor som passade. Däremot hittades det gott om dieselvarianter som absolut inte passar, så ingen tröst.

Hursomhelst så hittade jag en motor som nu är inköpt och på väg. Tanken är att den ska fraktas till Eskilstuna dit jag ska åka tåg, låna en bil och sedan köra hem till Norge med motorn i bagaget. Detta blir den billigaste och enklaste lösningen på frakt och pappersarbete så den lösningen får det bli. Sedan ska motorn tullas in, betalas moms på och monteras in i bilen av auktoriserad verkstad för att garantin på motorn ska gälla, och sist ska den lånade bilen transporteras till sitt hem i Eskilstuna igen. Vilket projekt!

Om allt går enligt plan så kommer hela kalaset att ha kostat ca 30 000 Norska kronor. De pengarna kunde man verkligen ha gjort mycket annat roligt för, men nu blir det tyvärr inte så. Det är dock väldigt skönt att man börjar se ljuset i slutet på tunneln även om plånboken kommer blöda rejält de närmsta dagarna, men det kan inte hjälpas, bil måste man ha om man bor där vi bor.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply