Bilen, tydligen inte ett helt avslutat kapitel

Som jag skrev i förrgår så har vi äntligen fått hämta hem bilen från verkstaden efter det påkostade motorbytet. Tyvärr märkte jag på hemvägen att det var någonting som inte stod riktigt rätt till. Helt plötsligt så börjar 3:ans växel att bråka, den skrapar och man måste nu använda lite mer kraft för att få i växeln. Det är absolut inte med mycket, men tillräckligt mycket för att jag skulle märka det efter 200 meter.

När min sambo sen skulle köra bilen till jobbet igår morse så tyckte hon att bilen inte riktigt klarade att hålla jämn hastighet på motorväg vid jämnt gaspådrag. Bilen liksom tappade kraft i en sekund, som om den fastnade i luften, för att sedan fortsätta åka. För mig låter detta som om det är ett något ojämnt flöde med bränsle in i motorn då liknande beteende inte påträffas vid acceleration. Förhoppningsvis är det lätt att fixa.

Vi kom hursomhelst överens om att mötas på verkstaden igår för att lämna ifrån oss bilen. Vi åkte dit i varsin bil och skulle sedan åka vidare i en. Ca 1 km från verkstaden så börjar en varningslampa lysa i bilen om motorfel… Detta har jag tyvärr ingen aning om vad det kan tänkas vara. Men det är lite positivt att datorn åtminstone säger ifrån att någonting är galet, hade den inte sagt ifrån så brukar felsökandet ofta bli en ren gissningslek. I detta fall så hoppas vi att verkstan hittar någon snygg felkod som säger vad som är fel.

Nu har vi alltså lämnat ifrån oss bilen ännu en gång och den här farsen tycks rulla vidare, eller ja, det är just det den inte gör.

När ska min otur ta slut? Herregud..

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply