Unga Aktiesparare + Avanza = Sant!

Tänkte bara komma med ett litet kort tips till alla under 29 som gillar det här med aktier osv. Alla som är under 29 år har möjlighet att gå med i Unga Aktiesparare vilket är en förening för just, unga aktiesparare. Medlemsskapet kostar 225 kr (350 om man bor utomlands) per år och ger en del fördelar, flera klarar jag mig utan men en del är riktigt trevliga. I de flesta fall så betyder det att man får rabatter med vissa samarbetspartners, t.ex. börsveckan och Malmö Aviation. Jag vet inte när det dök upp men det finns just nu ett samarbete med Avanza som gör att alla som är medlemmar i UA får vissa förmåner på Avanza. Dessa fördelar är de som jag intresserar mig av:

 • Minimi courtaget sänks till 29 kr, annars 39kr. 
 • Rörliga courtaget sänks till 0,055%, annars 0,15%.
 • Handelsapplikationen Avanza Trader ingår helt gratis, annars 199kr/månad.
 • K4-deklarationsblankett ingår helt gratis, annars 99kr/st. 
Jag har personligen aldrig använt Avanza Trader och kan därför inte nämna någonting om det är bra eller inte. Men i vanliga fall så kostar Avanza Trader 199 kr i månaden, för en medlem i UA blir det istället 225 kr för hela året! Enbart det här var anledning nog för att jag skulle bli medlem, jag vill testa Avanza Trader! Och nu får jag 12 månader på mig istället för 1 månad. 
Hela prislistan för Avanza för UA-medlemmar hittar du HÄR.
Mvh,
Snåljåpen

2 comments

 1. Nyfiken ifall du prövat Avanza Trader än! Bytte själv precis bank till Avanza och det här med “Unga Aktiesparare” verkar absolut intressant!

  Mvh Hyss

  1. Absolut har jag det! Finns dock inte jättemånga fördelar jämfört med hemsidan. Realtidsgrafer finns i trader men inte på hemsidan, annars är det väldigt jämnt. Hade det funnits candlestick-charts och dylikt hade det varit en annan femma ;). Det är fint att det är gratis, men jag hade nog inte betalat för det!

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply