Veckans handel!

Idag minskade jag mitt innehav i Bilia litegrann. Knappast några jättesummor att tala om, men andelen gick från 15% till 11% av portföljen. Bilia har gått riktigt starkt hittills och det finns egentligen ingenting som pekar på att tåget har stannat. Anledningen till att jag väljer att minska är för att jag vill öka någon annanstans.

Nämligen i Traveas. Traveas släppte som bekant sitt årsbokslut igår vilket var väldigt positivt i mina ögon, men det verkar inte riktigt marknaden hålla med om. Idag är vi nere på samma kurs som innan vi fick nyheterna om att vi bolaget uppnått vinst och jag kan bara inte hålla mig, jag var tvungen att öka lite. Nu när Traveas utgör över 21% av portföljen så är det väldigt lätt att den tippar över 30% med tanke på volatiliteten vi har i aktien i dagsläget. Detta betyder att jag förmodligen kommer behöva bryta mot den regeln kortsiktigt ifall vi skulle få en stark uppgång, vilket vi förstås får hoppas på.

Dessutom har jag i veckan stoppat in lite mer pengar i kapitalförsäkringen som där har fått öka mitt innehav i Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Fonden går därför upp i topp som största innehavet i min portfölj med sina just nu 22%.

Sist men inte minst så har jag också sålt av Thailandfonden! Fonden har tyvärr inte börjat röra sig som väntat och nu vill jag hellre placera dessa pengar på hemmaplan. Tyvärr så tar det ganska lång tid att få tillbaks sina pengar vid försäljning från denna fond så några nya investeringar för dessa pengar kan jag tyvärr inte göra förrän Onsdag 20/2. Då får vi se vad det blir, några tips?

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply