Har vi några konsulter där ute?

Såhär på långfredagskvällen sitter jag och drömmer mig bort till mitt nya arbete. Jag ser rejält fram emot att få komma till ett utmanande arbete med många nya intryck att ta in och många nya förväntningar att nå upp till. Konsultyrket är nytt för mig även om sektorn jag kommer att arbeta i är en som jag känner relativt väl till. Jag är trygg i min förmåga och vet att det kommer gå skitbra, men såklart finns det mycket att sätta sig in i och ett nytt mindset att använda sig av, helt plötsligt är jag leverantör och inte längre kund!

Med det sagt så är jag nyfiken på om vi har några konsulter som läser här på bloggen? Hur har det gått för er och vad är era bästa tips till en nybliven konsult. Jag har blivit rekommenderad boken How to Make It Big as a Consultant av William A. Cohen som en bra minikurs i hur konsultbranshen fungerar mer praktiskt. Jag har så vitt börjat på boken men än så länge är jag nöjd och tycker definitivt att den är intressant och läsvärd, även för dom som inte har tänkt en framtida karriär som konsult. Just avsnittet om när man bör köpa in expertis istället för att anställa är något som jag rekommenderar speciellt.

Men finns det några fler böcker man “ska” ha läst? Consulting for Dummies kanske? 🙂

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply