Uppdatering.

Nu när jag sålt bilen så har fördelningen mellan mina olika sparformer förändrats ganska rejält, vilket innebär att en portföljuppdatering är på sin plats. Det rejäla tillskottet till likviditeten som precis kom tillsammans med min slutlönsutbetalning som jag får i Maj gör att jag nu utan problem kan slanta upp halva handpenningen (vi är ju 2) på ett lägenhetsköp i Stockholmsområdet. Eller för den delen kontantbetala en lägenhet i min hemstad, Eskilstuna. Bopriserna är skeva och trots den enorma skuldsättningen vi har i landet (och världen) så verkar det inte som om mycket pekar neråt inom den närmsta tiden. Att vi kommer få en större korrigering på priserna ser jag som ytterst troligt, men förmodligen inte i år. Min åsikt är att vi behöver få upp räntorna innan bopriserna kan normaliseras, och än så länge så pekar inte räntorna uppåt. Som jag skrev tidigare kan det dock vara läge att binda sin låneränta om man har möjlighet.

Dessutom så gör veckans uppgång i Traveas att portföljen blir ännu mer ojämnt fördelad vilket kan få läsaren att höja på ögonbrynen. Än så länge släpper jag inte på några aktier i Traveas. Vi får se vad veckan bjuder på, kan hända att jag släpper på ett par tusen för att försöka komma in billigare, men förmodligen är det en dum idé då kursen är allt för svår att förutspå.

Nu börjar det även bli väldigt tomt, men stökigt, i lägenheten här hemma i Oslo. Nästan hela vårt liv packas ner i små bruna lådor och arkiveras på en, för tillfället, obestämd framtid. Nästa vecka ska vi gå på lite visningar för ett par hyreslägenheter och möjligen hittar vi någonting som faller oss i smaken, vi har väldigt goda möjligheter och kan egentligen välja vilken vi vill av dessa på grund av min sambos kö-poäng.

Det nya jobbet börjar närma sig med stormsteg och nu är det bara 14 dagar kvar till min första dag. Jag kan verkligen inte beskriva i ord hur grymt kul det ska bli, karriären är verkligen vänd uppochned och det ska bli enormt lärorikt.

Den uppdaterade portföljen hittas som vanligt i menyn ovanför eller på länken nedanför.

https://www.snaljapen.se/p/portfoljen.html

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply