Flyttstädning och citat

Mitt i flyttstädningen så finns det inte speciellt mycket tid över för börsen och andra ekonomiska intressen, all tid läggs på att skrubba golv, torka köksskåp, frosta frysen osv. På rak arm kan jag komma på ungefär 173 saker som jag hellre skulle göra idag än att städa.

Någonting som jag däremot har tid för är att gå och filosofera över gamla citat jag sprungit på i mitt liv och därför är det nu dags att återigen presentera dagens citat. En av mina favoritpersoner är John Maynard Keynes som har släppt många av tidernas mest oförglömliga citat. Alla som läst någon form av ekonomi i skolan har definitivt sprungit på hans namn tidigare, men inte nödvändigtvis hans genomtänkta citat.

Sista tiden i mitt liv har präglats av både roliga och tråkiga saker som alltid när man flyttar. Det är lätt att fastna i gamla tråkiga mönster i sitt arbetsliv och nu är det alltså dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar, och det är på det här temat som dagens citat kommer.

“The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones.”
– John Maynard Keynes

Smaka på det citatet en stund. Den där Keynes var en riktig sanningssägare i hela sitt liv och det här är ett av hans bättre citat. Väldigt få människor, eller företag för den delen, har brist på idéer och drömmar. Alla har storslagna planer om vart dom ska jobba om 10-15 år, vart drömsemestern går samt vart dom ska flytta vid pension. Väldigt få kommer dock att få uppfylla dessa drömmar. Det handlar inte om att man har siktat för högt och att de är ouppnåeliga, det handlar helt enkelt om bekvämlighet och en rädsla inför förändring.

Det här är en rolig och smart bild på temat. Jag menar inte att man ska lära sig gå vidare i tunga tider, jag menar att man måste lära sig att gå vidare i sin egen utveckling. Utan att låta som någon överbetald motivationstalare så är det faktiskt sant att den enda personen som tar beslut i ditt liv är du själv. Det handlar bara om att inse det.

Se så. Tänk igenom era karriärer och era liv, gör ni det ni vill? Utvecklas ni i den takt som ni mår bra av eller sitter ni bara och vänder papper? Isåfall, skärp er. Det är aldrig för sent, eller för tidigt, för att utvecklas.

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply