Nokias nya telefon, en besvikelse?

Idag släppte Nokia en ny telefon, Lumia 925, och marknaden suckar samt trycker ner aktien långt ner i skorna. Men varför då? De kortsiktiga förväntningarna på Nokia känns lite som ett lotteri i dagsläget och det blir svårare och svårare att förutse marknadens rörelser. Kan det vara så enkelt som att marknaden hade förväntat sig en bättre kamera? Är kameran verkligen enda anledningen till -5% idag? Hade vi fått en positiv utveckling om vi fått en WP8 telefon med 41mp-kamera?

Jag är inte så säker. Aktiekursen på så kort sikt är mest trams att spekulera i. Det som är relevant är företagets möjlighet tjäna pengar på ett par års sikt, och den upplever jag fortfarande som god vilket är anledningen till att jag behåller mitt innehav.

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

  1. Vet inte, sist jag kikade var nyckeltalen allt utom lockande och Elop har ju allt annat än imponerat. Dom verkar på en mogen marknad där även de två främsta tappar marginaler och dom betalar ingen annan för OSet vilket Nokia gör, att Nokia gör bra hårdvara är det väl ingen som ifrågasätter men om dom har ett bra management och kan tjäna pengar eller förnya sig i tillräcklig takt och hävda sig mot kinesiska indiska och afrikanska utmanare utan att kunna bygga på en moat känns inte som något toppenläge direkt. Kolla apples siffror efter du tar bort den enorma nettokassan som dom lovat att använda till utdelningar och återköp och jämför P/E tal. Mvh.

Leave a Reply