Stora förändringar i fördelningen.

Nu har det blivit dags för en liten uppdatering och det har sedan sist skett stora förändringar i fördelningen mellan de olika sparformerna. Det är andelen likvider som ökat medan aktiesparandet har förblivit intakt. Kapitalförsäkringen tickar på som vanligt och jag har även hunnit med att öppna ett investeringssparkonto hos Avanza. Tanken är att jag ska lägga mina långsiktiga aktieköp i investeringssparkontot och använda kapitalförsäkringen för något som enbart kan klassificeras som ohälsosam lek.

Tanken är att Traveas och Africa Oil ska flyttas över till investeringssparkontot men eftersom man inte kan flytta ur en kapitalförsäkring så måste jag alltså sälja och sedan köpa igen. Vilket bland annat innebär nya courtagekostnader, vilket i sin tur innebär att jag inte kommer göra det hur som helst, jag kommer vänta på ett tillfälle.

Just nu står likviderna för hela 66% av portföljen, vilket måste vara nytt rekord för min del.

Sen sist har jag dessutom ökat i Spiltan Investmentbolag som nu står för 25% av portföljen. Jag kommer nu att fortsätta mitt arbete med att jämna ut innehaven och sprida riskerna lite. Kanske tittar det snart in ett nytt bolag i portföljen, vad vet jag?

Hela portföljen finns som vanligt här.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply