Apple och iOS 7

Bloggstorebrodern Cornucopia skriver idag att Apple inte imponerar med sin uppvisning av sitt nya mobiloperativsystem. Självklart blev jag tvungen att kika igenom pressmaterialet och bilda mig en egen åsikt, och inte helt oväntat så skiljer den sig från Cornucopias. Självklart har han en poäng i att man inte kommit med någon ny revolution, utan enbart klassisk vidareutveckling av en befintlig produkt. Men är det så himla fel? Är det realistiskt att förvänta sig en innovativ revolution vart eller vartannat år, oavsett vilken teknik och kompetens som företaget har i ryggen?

Jag kommer förmodligen inte att skaffa någon iPhone, men för första gången på länge så har jag blivit genuint sugen att pilla och leka själv, och det är ett väldigt gott betyg. Designen ser modern ut, till skillnad från den vi har i dagsläget som har ett par år på nacken. Som vanligt har man inte satsat på det extremt komplicerade, utan snarare på att göra det “svåra” lite enklare. Som jag skrivit tidigare så satsar Apple på att tillfredsställa den stora massan istället för experterna vilket gör att kritiken regnar från “förståsigpåare” som Cornucopia.

Jag plockar inte fram stora motorsågen den här gången, jag tycker uppdateringen ser bra ut (vid första ögonkastet) men självklart måste vi få känna på den verkliga produkten innan vi kan göra ett ordentligt utlåtande. Den här uppdateringen är vad Apple behöver och kommer nog hjälpa en del till att Apple får behålla sina marknadsandelar på mobilmarknaden. Trots Apple’s enorma storlek så är det inte dags att räkna ut dom helt ännu. Att dom kommer att gå under är självklart, men det blir inte i år.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply