Inköp: Danske Bank!

Jag har varit kund hos Danske Bank i lite över 2 år och är än så länge mer än nöjd med deras tjänster. Det som sålde mig från början var deras “crossborder-paket” för oss som vill ha konto i både Sverige och Norge. Nu när jag flyttat hem till Sverige så finns inte behovet riktigt längre, men eftersom sparräntan är betydligt högre i Norge så behåller jag kontot där tills vidare eftersom det ändå är gratis överföringar fram och tillbaka.

Jag har under en längre tid letat efter en bank att placera långsiktigt i portföljen och jag fick upp ögonen för Danske Bank genom bloggaliaset Ägamintid. Jag har inte gjort någon överambitiös analys av Danske Bank utan snarare tittat lite på andras tankar och sedan gått på min egen åsikt om deras erbjudande för oss kunder. Danske Bank kanske är en av dom Danska bankerna med minst uppsida, men samtidigt tycker jag att det är en väldigt stabil koncern så jag anser att nedsidan ser mer begränsad ut än hos dom mindre aktörerna.

Jag ger mig in i matchen och lägger Danske Bank i min ISK för långsiktigt innehav!

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

 1. Hur tänker du med Danske Bank och reseförsäkring? Såg att de inte erbjuder det kostnadsfritt i VISA-kortet som exempelvis SEB gör.

  Är det något problem eller har du annat alternativ?

  1. Jag använder kreditkort för resor. Tidigare har jag haft ett Corporate VISA via min Norska arbetsgivare med grym reseförsäkring, nu använder vi ICA-bankens Mastercard. Så även om det är dåligt av Danske Bank så gör det mig inget :).

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply