Statistik och historik.

Nu har det gått en stund sedan jag skrev min introduktion här i December och det har blivit dags för mig att säga några ord om mitt bloggande hittills. I Januari så skrev jag lite mål och syfte för bloggen och tänkte att jag ska följa upp mig själv här och ser hur det har gått.

Målet som jag satte var minst 100 besök för varje dag som jag laddade upp nytt material, ett mål som jag ansåg utmanande men fortfarande realistiskt. Detta mål har jag hittills kunnat leva upp till alla månader även om det har funnits någon enskild avvikelse här och där. Juni, som hittills varit den månad med minst antal blogginlägg (7 hittills innan detta) har levt upp till målet och statistiken ser idag ut såhär:

Som ni ser är bloggen totalt nu uppe i nästan 49000 sidvisningar vilket är långt över vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Faktum är att jag faktiskt överträffat mitt tidigare satta mål och faktiskt haft över 100 sidvisningar även de dagar då jag inte lagt upp material. De dagar då jag skrivit har intresset varit väldigt olika, ibland har någon omnämnt mitt inlägg på något diskussionsforum vilket direkt driver upp trafiken, medan jag andra dagar skriver till synes tråkiga inlägg som kanske enbart ses av mina regelbundna läsare.

Det som jag ändå är mest nöjd över är att jag efter ett halvår fortfarande bloggar och fortfarande tycker att detta är roligt, det har jag verkligen inte förväntat mig. Responsen jag fått bidrar till min motivation, och trots bristande tid nu med nytt jobb så är jag riktigt taggad på att fortsätta! Tiden blir mer och mer knapp vilket betyder att jag inte tänker öka mitt tidigare satta mål, mitt nya mål blir istället att upprätthålla den nivå jag hittills har haft. Vi får se hur det går!

Som ni märkt har bloggen också utvecklats lite från att vara rent aktieinriktat till att bli mer allmän om ekonomi, världsläget och även mitt egna liv. Jag försöker hålla inläggen intressanta och sättet jag gör det på är genom att ställa mig själv frågan: skulle jag vilja läsa om det här? Om ni tycker att jag misslyckas och är ute och cyklar allt för mycket i ointressanta områden så får ni säga till, men skrivandet är primärt för min egen skull vilket innebär att jag ändå skriver vad jag vill :).

Dessutom vill jag också passa på och skryta och säga att nu är det första gången som min blogg kommer upp överst på google när man använder söktermen “snåljåpen”. Sist men inte minst så ger bloggportalen.se min blogg plats 27 på topplistan över bloggar i ämnet Ekonomi, företagande och juridik. Det är definitivt saker som får mig att vilja fortsätta!

Mvh,
Snåljåpen

11 comments

 1. (Vill inte regna på din parad här men… blogspots view count räknar med bots, spammare och annat. För att få se din riktiga siffra behöver du lägga en ett Google Analytics script på din sida.)

 2. Tycker alltid att bloggar som mixar det privata med aktier är de mest underhållande att läsa. Vill jag bara läsa analyser går jag till en sådan sida eller läser Aktiespararen.

  Hur funkar den där bloggportalen, måste man ansöka om att få vara med där? Och verkar vara lite konstiga bloggar på listan?

 3. Bara att regga sig på sidan och lägga in ett litet javascript på bloggen. Tar 2 min. Jag får knappt någon trafik därifrån så det är nog knappast värt det, jag tycker bara statistiken är rolig :p.

 4. Jodå jag vet. Jag använder analytics men tycker det är lite svårt att pilla med. Målet jag hade var i sidvisningar eftersom det var det jag kände till när jag satte målet :).

 5. Gratulerar till en fin utveckling! Jag tycker det är intressant att se hur man lockar läsare på olika sett beroende på om man har en aktiv eller passiv blogg/hemsida. Har du haft någon taktik eller bara kört på?

  1. Från början var tanken att jag skulle lägga upp en strategi, eller kanske affärsplan om man så vill. Där tänkte jag att jag skulle formulera hur jag tänkt driva trafik till sidan, hur jag tänkt hålla sidan relevant osv. Sanningen är den att jag aldrig blev så ambitiös men det kan definitivt vara värt att ta upp det igen.

   Målet är att bloggen ska vara självfinansierande. Reklamintäkterna på bloggen ska täcka kostnaden för domänen snaljapen.se och överskott ska användas för att köpa reklam på t.ex. Facebook för att driva in ny trafik och locka nya läsare. Det vore kul att kunna driva bloggen som ett litet företag, för skojs skull såklart, men det känns lite väl i dagsläget med mina inkomster på dryga 1-2 kr per dag.
   Tack för att du läser förresten, jag ska se till att kika in din blogg också! Roligt med alla nya bloggare som kommit igång sista månaden. Verkar som halva ekonomisverige tagit semester och börjat blogga.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply