Apple-TV, bra eller anus?

Till Cornucopias stora förtret så har jag idag blivit ännu djupare indragen i äppelsekten. Vi i sekten är dom som betalar överpriser för genomsnittliga produkter, och som i slutändan ändå är nöjda. För att tala klartext så har jag köpt Apple-TV.

Det här med Apple och sektbeteende är ganska intressant. Dom som köper Apples produkter envisas om att produkterna är överlägsna, och som flesta som inte köper Apples grejer tycker att allt suger. Det finns inget mittemellan. Antingen älskar man, eller så hatar man Apple. Personligen så är jag likgiltig inför den diskussionen, jag har köpt en iPad och en Apple-TV, det är allt. Alla andra av deras produkter tycker jag att, av det jag sett, alternativen i dagsläget är mer intressanta. Jag skulle gärna kunna tänka mig en Mac hemma, men jag känner att tröskeln är ganska hög för ett byte nu när jag känner mig som chef i Windows. I fickan har jag kvar min Nokia lumia 800 som jag fick från jobbet för 2 år sedan. Den funkar fortfarande och integrationen med officepaketet är världsklass, men jag är absolut inte lojal till någon leverantör. I höst är det nog dags art byta och det kan bli vad som helst, fast jag tror inte det blir android. Men jag vet inte, dörren är öppen och det vore dumt att ha förutfattade meningar. I valet av tekniska verktyg så vill jag vara strikt rationell.

Det jag gillar med Apple-TV är just möjligheten att köra spotify från sin iPad direkt i tvn, ett knapptryck, inga sladdar. Jag gillar också youtube-funktionaliteten som kommer användas flitigt när vännerna är på besök. Men det som kanske kommer användas mest är den trådlösa streamingen av film från dator till TV, med iTunes på en windowsmaskin så funkar det faktiskt galant. Gränssnittet är enkelt, bantat och helt i min smak. Lådan gömmer man lätt bakom tvn utan fula sladdar. Sist kommer vi till prislappen, 845 kr tycker inte jag är så jättefarligt med tanke på vad man får. Kikar man på vad man får för hårdvara så är det dyrt, ser man på antalet minskade svordomar i hemmet så är det billigt.

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

 1. Så länge man använder sina slantar till att köpa det man själv anser är värt att ha så är nog allt väl. Värre om man köper saker bara för att andra köper. 🙂

  1. Precis, det handlar ändå om att jag har 845 kr till övers som jag gärna använder för att underlätta min tekniska vardag med. För dom som köper för att andra köper så har jag dock ingen respekt, tyvärr är dessa personer också många till antalet.

   Jag är fruktansvärt otrogen mina tekniska leverantörer, och det tycker jag att alla ska vara :).

   Mvh,
   Snåljåpen

 2. Jag tycker att sektdiskussionen är överdriven. Det finns många som kan tänka sig att köpa Apple-produkter, men som inte är sektister. Jag gillar iPad och Apple TV precis som du, men jag kör Windows i mina stationära och som resedator har jag en Chromebook.

Leave a Reply