Inspiration till skrivandet.

Hela helgen har jag och min sambo varit ute på landet hos svärföräldrarna där vi mest solat och grillat. Att komma bort från hemmet en stund gör verkligen underverk för inspirationen när man har bestämt sig för att skriva någonting. Jag gjorde det klassiska och tog inte med mig min dator så att jag inte skulle kunna skriva någonting, vilket verkar ha varit en bra grej då mitt huvud hela tiden fylldes med saker jag kan tänkas skriva om. Dessa antecknade jag sedan ner i min telefon som nu är sprängfylld av idéer som jag ska försöka väva in i min kommande bok.

Nu så här på förmiddagen, måndagen på min sista semestervecka, så sitter jag i köket och insuper ännu mer inspiration och motivation. Så här kan alla svenskar bli miljonärer av Per H. Börjesson och Spara mindre – få ut mer av Claes Hemberg är båda bra böcker men där ingen av dom fyller hela tomrummet som existerar i privatekonomin. Båda böckerna har väldigt bra inslag om avgifter, växande sparande och i Per H. Börjessons fall en hel utläggning om ränta-på-ränta. Men dessa böcker tar lite för givet att man vet vad tjänstepension är. De berättar också öppet för alla att bankerna är avskum som ska behandlas som sådant. Just här är väl en åsikt som jag själv inte riktigt håller med om och det är någonting jag behöver specificiera mer noggrannt i min bok. Bankerna i sig är inte onda. Dom har som alla andra privata bolag en uppgift att tjäna pengar, och anledningen till att dom lyckas så bra med det är på grund av att kännedomen om bankernas arbete är så extremt dålig bland befolkningen i Sverige, för att inte säga i världen. Sammanfattningsvis kan jag säga att dessa böcker är bra, men de räcker inte hela vägen. Tror jag verkligen att jag kan göra det bättre? Åtminstone tänker jag försöka!

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

 1. “Jag gjorde det klassiska och tog inte med mig min dator så att jag inte skulle kunna skriva någonting.” Är detta något som många författare gör eller varför kallar du det för det klassiska? Tyckte det lät intressant. När jag pensionerar mig en gång i framtiden skulle jag gärna vilja skriva böcker.

  1. Det är klassiskt för mig. Alltid när jag vill skriva så är jag på landet utan dator eller någon annanstans där inspirationen passar dåligt.

   Det finns en del fina böcker om att skriva böcker. Lite metateori sådär. Har inte läst så många men finns bra titlar. Kan rekommendera någon dag när jag hittar bland flyttlådorna.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply