Nylagad bil!

Nu har helgen spenderats i Eskilstuna hos föräldrarna med grill, bad och ett och annat glas vin. Men allting har inte bara varit hopp och lek, lite produktiv har jag varit. Jag säger jag, och inte vi, eftersom min sambo legat däckad i soffan med dunderförkylning. Ytterst lämpligt på semestern.

Bilen vi har kom med en trevlig prislapp men har dock bjudit på en del tråkiga bekymmer sista tiden. Som den flitige läsaren minns så hade jag tidigare år rejäla problem med min gamla bil där jag hela motorn tvingades att bytas, vilket inte alls blev en billig historia. Med den “nya” bilen har problemen än så länge varit billigare. Först så gick en tändspole sönder á 700 kr från mekonomen. Gick enkelt att byta själv vilket gjorde historian “billig”.

Sista tiden så har ACn strulat en del vilket inte riktigt passar sig såhär på sommaren. Med lite buntband och en finurlig far så lyckas man rätta till det lilla kontaktglappet som orsakade att ACn inte startade. Dessutom hade vindrutespolningen slutat fungera vilket löstes genom att ta bort den fördelare som fördelar spolning till bakrutan. Nu sprutar det både fram och bak när man spolar, men lagningen var gratis! Problem som tidigare hade ruinerat mig blev alltså lösta på 2-3 timmar med lite svordomar och hjälpmedel som alla bör ha hemma.

Bilar är sällan bra affärer, men alla problem behöver inte vara dyra att fixa. Med lite kännedom och intresse så löser man det mesta själv! En fördel med vara från en “småstad” är att kännedomen och intresset ofta ingår i uppväxten ;).

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

 1. Ja, har man något äldre bilar brukar man kunna fixa en del själv. På nyare bilar blir till och med ett enkelt lampbyte problematiskt. Att behöva lämna in en bil för att byta ut en lampa landar säkert på åtskilliga hundralappar. Delen i sig kostar en 50-lapp. Det blir en fin liten förtjänst för mekanikern.

  1. Äsch. Man kan byta en lampa själv oavsett bil. Det är bara en fråga om hur mycket plast man orkar skruva bort först ;).

   Min är en Renault Megane -05 och där är det mesta jobbigt att byta, men med tålamod löser man allt!

   Mvh,
   Snåljåpen

  2. Hehe. Min Megane är också jävlig när det kommer till lampbyte. Men jag förstår inte folk som lämnar in bilen till verkstad så fort man inte ser lampan med blotta ögat. Vafan, dom sitter ju där under. Skruva loss lite plastkåpor så träder den fram förr eller senare. Väl framme så byter man och monterar tillbaka allt :). Och så får man lära sig konstruktionen på kuppen!

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply