Nytt i portföljen: Industrivärden!

Igår var det lön och således finns det friska kusar som nu ska sättas i arbete. Sista tiden har jag fått en ganska stor exponering mot finansbranschen i och med mina inköp i Danske Bank och dom två Norska försäkringsbolagen Gjensidige och Protector. Jag gillar just försäkringsbolagen då det är en bransch som för stunden är lägre värderat än andra. Jag satt en lång stund nu på förmiddagen och gick igenom mina bevakningar och hittade inte speciellt mycket som jag skulle vilja köpa på dagens nivåer, kanske är jag kritisk i mina värderingar, eller så är det rent utav dyrt just nu.

Efter mycket om och men så hittar jag in i Industrivärden. Industrivärden är som bekant ett investmentbolag som, precis som det låter, har stora innehav i industrin. Men man är inte begränsad till klassisk industri, men har även Handelsbanken i sin portfölj och har på sista tiden även tagit in ICA-gruppen. Man fokuserar på stora och medelstora nordiska börsnoterade bolag. Är man intresserad av Industrivärdens egna investeringskriterier så har Lundaluppen fått ur sig ett väldigt bra inlägg HÄR.

Industrivärden ser jag som ett bra alternativ för mig att uppnå en bredare diversifiering utan att plocka in många fler aktier. Via investmentbolaget får jag indirekt koppling till Volvo, Sandvik, SSAB, SCA, Skanska osv. Industrivärden placeras i mitt investeringssparkonto som en långsiktig investering.

117 kr/aktie fick jag betala och utgör nu ca 2 % av den totala portföljen, eller 8 % av börsandelen. Andelen ska ökas framöver, men när det blir, det återstår att se!

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

  1. Hej! Industrivärden låter bra, har inte koll på hur omfattande innehav Indu har i Volvo, Sandvik, SSAB och SCA, men känns inte bolag som tillhandahåller lastbilar och stål lite risky i dessa tider? Liksom SCA som för närvarande har en värdering på 25 gånger vinsten för rullande tolv (jämfört mot deras historiska snittvärdering på 13)?

Leave a Reply