Portföljens utveckling.

Aliaset Kanjagblirik lämnade en kommentar på min portföljsida idag och frågade om jag kunde avslöja hur länge de olika aktierna legat i min portfölj, samt även hur de har utvecklat sig sedan inköp. Denna statistik som jag kommer presentera är helt saxad från Avanza vilket innebär att den inte stämmer till 100 %. Eller snarare, det är just det den gör, och det är därför som det blir fel :). T.ex. har jag köpt Nokia vid flera tillfällen sedan dess inträde i portföljen i augusti 2012 och jag har dessutom sålt på flera nivåer sedan dess. Och eftersom jag inte för statistik utanför Avanza på just detta så är de siffror som presenteras gällande sedan sista gången jag köpte och alltså inte min totala avkastning på aktien i fråga. T.ex. visas Africa Oil som +4,78 % sedan inköp när det i praktiken är flera hundra procent eftersom jag sedan inköp både sålt, återköpt och flyttat från VP-depå in i en kapitalförsäkring. Så när ni sågar min utveckling nedan så tänk efter att det är sedan sist och inte den totala utvecklingen, den totala utvecklingen på linjenivå kan jag tyvärr inte dela med mig av då jag inte för den statistiken.

Detta är alltså de aktier som ligger i portföljen för stunden, alla de aktier som varit inne och numera är ute har jag tyvärr inte statistik på, även om jag kanske får för mig att sammanställa det någon dag, allt finns ju i Avanzas databaser!

Anledningen till att Nokia är med i statistiken men står som 0% av innehav är därför att jag sålde av i veckan, men misslyckades kapitalt med min försäljning och sålde alla aktier utom 1 (!). Detta innebär att jag har en Nokia-aktie liggandes i depån som syns i all statistik där courtaget för att sälja aktien är högre än det faktiska priset. Det betyder att den är en liten nagel i ögat på mig just nu.

Hela finansdelen i min portfölj är som ni ser också väldigt ny och på grund av mitt dåligt tajmade inköp i Danske Bank så ser dom siffrorna inte så glada ut just nu. Danske Bank är dock en aktie som jag vill ha långsiktigt och vill ha för dess utdelningar vilket innebär att priset på kort sikt inte rör mig i ryggen.

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

 1. Nokiaaktien behöver inte vara en nagel i ögat länge till!

  I en nybörjartråd om aktiehandel på Flashback skriver Daniel på Avanza följande:

  “Man kan aldrig betala courtage som är större än hälften av försäljningslikviden. Däremot så betalar du alltid fullt courtage när du köper aktier.”

  Bara att invänta rätt säljläge alltså 😉

  1. Hehe jag läste det ganska strax efter att jag skrivit inlägget, men än så länge har jag ingen jättestor anledning att göra mig av med aktien. Kan lika gärna vänta lite ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply