Portföljuppdatering, och nya idéer.

Nu har jag uppdaterat portföljen och har dessutom valt att ändra utseendet lite grann. Tidigare så har jag haft enbart kapitalförsäkringen redovisad, men i framtiden kommer jag redovisa alla tillgångar oavsett om de ligger i räntor, kapitalförsäkring eller aktiekonto. Därmed kommer det bli lättare att få en översikt i framtiden om balansen mellan likvider och aktiesparande. Det innebär alltså att omfattningen av min “portfölj” nu är väldigt mycket större än den var tidigare eftersom nästan 70 % nu ligger i räntesparande. När Traveas utgjorde 30 % av portföljen så var det en smula orättvist då det enbart representerade dom pengar som fanns i aktier för stunden, den nya rapporteringen tycker jag känns mer rättvis.

Dessutom är det förstås flera som varit nyfikna på hur stor portföljen kan tänkas vara, och eftersom jag outtar mig helt här och inte är det minsta anonym så finns det förstås vissa tråkigheter med att redovisa alla siffror helt ut. Men ett “löst” mål är att portföljen ska uppgå till 0,5 milj under nästa år, ett mål som jag anser vara rimligt utan att folk i min närhet ska behöva se mig som en extrem snåljåp.

Portföljen hittas som vanligt i menyn ovan eller HÄR.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

  1. Jag kikar på Kabe, Kopparbergs och Betsson som alla har ganska okej prislappar idag. Vi får se vad som händer den närmsta tiden. Dock vill jag ha ett par hundra i likvider för att kunna ta bolån ifall det skulle bli aktuellt! Så förvänta dig inga enorma köp ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

  2. Jo, Kopparbergs är riktigt spännande. Ogillar stegringen efter samarbetet med “världens största bryggeri”, tyckte det var attraktivt innan men samtidigt är potentialen bättre nu. Finansieringen har jag koll på, låg soliditet som sakta är på bättringsvägen dock. Väntar på ett bra läge att köpa in mig igen. Det är så mycket jag vill plocka in i portföljen just nu men jag är lite osäker på hur mycket jag vill plocka ut ur räntesparande och in i aktier :).

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply