Snåljåpens bok: del 1.

Som jag skrev häromdagen så har jag alltså påbörjat min första bok! Efter ett bra tips på min Facebooksida så har jag bestämt mig för att göra processen lite mer levande än det klassiska skrivandet. Istället för att åka till franska rivieran, dricka vin och titta på havet och sedan presentera en färdig bok så tänker jag skriva lite i taget, publicera på internet för att få feedback, och sedan ständigt utveckla det material jag har, tillsammans med er! Alltså vill jag att vi skriver den här boken tillsammans.

För att lyckas med detta så har jag nu skapat ett Google-dokument som alla i hela världen har tillgång till. Alla som vill kan gå in och läsa, alla som vill kan kommentera och på så sätt bidra! Och förhoppningsvis kommer jag få kommentarer kring allt ifrån vilka kapitel som ska ingå, vilka teman som bör läggas mer vikt på samt vilka detaljer som kanske inte bör vara med i den slutgiltiga versionen. Och eftersom jag inte bestämt mig för ett namn på boken så är det också öppet för diskussion!

Eftersom jag har ett heltidsjobb och boken således blir ännu ett sidoprojekt på min fritid så kommer boken inte att bli klar nu i Juli, men det hade nog ingen trott heller. Jag sätter ingen fast deadline, men förhoppningen är att den slutgiltiga versionen ska vara helt klar före nästa sommar. Om det är ett realistiskt mål eller inte har jag ingen aning om. Jag kommer skriva när inspirationen och tiden flödar och kommer därför lägga ut en blänkare här när jag har uppdaterat eller skrivit något nytt kapitel.

Jag har absolut ingen erfarenhet av att skriva strukturerat mer än dom rapporter och analyser som jag skriver i mitt arbete, och kan det verkligen vara så himla annorlunda att skriva en bok? Jag vet inte och tycker det ska bli väldigt spännande att utforska det ämnet mer i detalj. Man måste ju börja nånstans!

Arbetsmaterialet till boken hittar ni på länken nedan.
https://docs.google.com/document/d/1EgvnNpmTC-hZQnAg_8QmPW3Xoi59OO120A3aTErK7zU/

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

  1. Hej! Lite feedback
    CSN lån är inte avdragsgilla men det är banklånekostnaderna så även om räntan är låg så får man inte dra av den på skatten.

    Och sedan vill jag bara säga att det märks att du är bra på siffror. Det är inte jag och jag tappar tråden när du går igenom siffrorna i löpande text. Mer räkneexempel i diagram skulle hjälpa läsligheten 🙂
    Keep up the good work!

Leave a Reply