Tjäna pengar på sin blogg.

Dom flesta av oss ekonomibloggare gör någon form av tappert försök till att försöka tjäna lite pengar på sitt skrivande. Pengar, det tjänar jag på jobbet, bloggar, det gör jag för att det är roligt. Men visst vore det kul att kunna leva på intäkterna från skrivandet? Men är det realistiskt? Knappast.

Adsense har, eller hade iallafall tidigare, en regel som sa att man inte får berätta för andra hur mycket pengar man tjänar på intäkterna från sin hemsida. Detta var någonting som jag hade velat göra i början, men eftersom det kan få mig avstängd från vinstdelningssystemet så är det såklart en ganska dålig idé. Det jag kan göra förstås är ju att dra fram lite siffror som inte är så exakta för att ge en liten bild över vad det är jag tjänar på att skriva här. Nu har det snart gått 6 månader sedan jag tog ett avtal med Google Adsense och därigenom började lägga reklam på bloggen, och för att sammanfatta så har jag inte direkt dragit in storkovan. Inkomsterna är väldigt slumpmässiga, vissa dagar kommer det in knappt 10 öre medan det andra dagar kommer in strax över 20 kr. Långt mer än 20 kr på en dag har jag inte lyckats med hittills. Per månad landar jag någonstans runt 80 kr, knappast miljonbelopp.

Det finns dock mer lönsamma sätt ifall man vill tjäna större pengar på sin blogg, och det finns ett som väckt mitt intresse idag. Egentligen hatar jag varje gång någon bloggare lägger upp ett sponsrat inlägg, men nu när jag tittar på bloggerfy vad dessa inlägg kan ge i pengar så förstår jag direkt varför man gör det. Det finns förstås en fin gräns över hur många sponsrade inlägg man kan lägga ut på sin blogg utan att tappa läsare, och jag tror verkligen inte att man kan lägga många fler än 1 per vecka utan att läsarna känner sig inkräktade.

På skoj kommer jag att försöka få till ett sponsrat inlägg inom en snar framtid, mest för att testa. Förvänta er inte att jag kommer spamma min blogg med ännu mer reklam i framtiden, jag tycker den nuvarande nivån är tillräcklig, men se det snarare som ett intressant sätt att utforska bloggvärlden tillsammans med mig!

Mvh,
Snåljåpen

5 comments

 1. Jag har märkt att med lite reklam på aktiebloggen så kan man få ihop för att täcka en del aktierelaterade utgiftsposter så som courtage kostnader, medlemskap i Aktiespararna, köp av böcker, någon tidningsprenumeration eller kanske prenumeration på Börsdata…

  Adsense tycker jag är smidigast. Dels är det passivt dels så är summorna man ser netto. Med Bloggerfy försvinner hälften av “inkomsten” i skatt och arbetsgivaravgifter.

  1. Såklart har du rätt i det. Min förhoppning från början var att intäkterna från reklamen ska täcka kostnaden för att hålla bloggen uppe, alltså domän + webbhotell. Nu behövs ju förvisso inget webbhotell och intäkterna når ändå över det. Så att det ska täcka medlemsskap i aktiespararna och nån bok om året låter inte orimligt. Fint vore det förstås om jag kunde hinka in tillräckligt för att täcka prenumeration på börsdata, det vore grejer det!

   Mvh,
   Snåljåpen

 2. Nog går det att tjäna en slant på sin blogg. Problemet med just ekonomibloggar tror jag är att många av ens besökare är “smartare” än gemene man när det kommer till att klicka på länkar. Det ska mycket till innan jag t.ex. klickar på en länk för Avanza, Nordnet eller plus500 eftersom jag redan äger konton där. De man vill åt är ju de utan större ekonomisk koll 🙂

  1. Förvisso, ja, men jag håller inte helt med. Nu är det ju förbjudet att klicka på sina egna länkar, men dagligen får jag upp reklam på min egen blogg som jag själv är intresserad av. Oftast så är det saker från t.ex. Bokus där jag ofta handlar. Eftersom Google vet mina surfvanor så kan dom ge mig väldigt riktad reklam som faktiskt funkar snuskigt jävla bra, vilket innebär att det inte bara är “idioter” och “nybörjare” som klickar. Men sen måste jag erkänna att mycket reklam är bara rent bajs enbart för att annonsörerna betalar som galna för att någon ska klicka på deras länkar.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply