Lön = inköp!

Idag är det den 26:e, och som alla hårt arbetande löneslavar vet så innebär det att lönen nyss har trillat in på bankernas favorit nummer ett: lönekontot. Sanningen är att de flesta pengarna redan trillat vidare ut, men den här månaden så har 56 % av nettoinkomsten trillat vidare in på mitt Avanzakonto där pengarna nu ska få göra nytta.

Frågan är lika jobbig varje månad, vart ska jag göra av pengarna? Det är såklart inte bara ett ångestfyllt beslut, det är betydligt roligare än att fråga sig vart alla pengar tog vägen! De sista dagarna har jag gått och funderat över vad jag ska göra, tankarna har vandrat ifrån en Amerikansk diversifiering till en Svensk trendande aktie som jag kan rida på ett par månader. Nu blev det förvisso inget av dessa, jag har ökat i 2 av mina befintliga innehav.

I Industrivärden C så har jag mer än dubblat mitt innehav idag till kursen 116,60 kr, vilket är lägre än mitt tidigare gav. Aktien står lite och stampar för tillfället, vilket inte gör mig så jättemycket eftersom jag är ”in it for the long run”. Aktien kommer förmodligen fortsätta att handlas till nuvarande nivå en tid framöver vilket kanske är en smula tråkigt för trendsurfaren, men för de långsiktiga ägarna så spelar det ingen större roll.

Aktie nummer 2 som köptes in idag var Gjensidige Forsikring som därmed seglar om alla utom Traveas och hamnar på en andraplats i storleksordningen. Den Norska kronan fortsätter att gå kräftgång medan Gjensidige fortsätter att vara lågt värderat. Tidigare i augusti så var det innehavet i Protector som ökades på, och nu var det alltså dags att ytterligare öka min exponering mot micropizzans hemland i väst. 89,95 NOK betalade jag för 60 aktier som därmed skickar upp Gjensidiges portföljandel till 4,71 %. Just nu önskar jag att jag hade fler pengar att investera i Norge, men den Norska kronan (och de Norska bolagen) är förmodligen lågt värderade nästa månad också. Tålamod!

I och med detta så är såklart portföljen uppdaterad. Den hittar ni som vanligt HÄR eller i menyraden ovan.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

 1. Hej

  Köper du med ISK och i så fall, vet du om det är samma skatteregler på utdelningen som man t.ex har på utdelningar i finska aktier?

  1. Yes, jag köper via ISK och det är samma regler som vid Finska köp. Alltså utländsk källskatt som man får dra av via deklarationen. Ska göra en djupdykning och skriva ett inlägg i ämnet framöver :).

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Jotack, såg dock att jag hade skrivit fel: rätt siffra ska vara 56% (!), vilket förstås är ännu bättre :). Det fina med mitt jobb är att jag redan nu vet vad jag kommer få för lön nästa månad eftersom bonusen beräknas kvartalsvis. Och om jag inte får för mig att köpa någonting oplanerat så bör jag kunna nå över 60% på normalt leverne under nästa månad. Och ännu har jag inte fått en enda månad med “full bonus”. Om jag har ett kvartal med 100% beläggning så ska jag inte ha några problem att träffa 75%-gränsen.

   Att vara skuldfri, barnfri och 2 som delar på hyran har minsann sina fördelar. Det är bara att njuta medan man har chansen!

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply