Säljer Africa Oil – Köper Protector Forsikring

Africa Oil gjorde en riktigt trevlig resa i förra veckan som gav mig fint med klirr i kassan. Aktien har inte gjort mig besviken och har gett mig många fina pesetas sedan första inköpet hösten 2010. Jag känner att potentialen fortfarande är stor även om aktien inte längre är lika intressant som den en gång varit, och därför väljer jag att minska mitt innehav. Jag har fortfarande kvar ca 1,4 % av den totala portföljen i Africa Oil, vilket är hälften av vad det var precis innan jag sålde.

Istället för Africa Oil så måste förstås någonting annat in i portföljen, och Protector Forsikring är ett riktigt intressant bolag som det då var dags att öka lite grann i. Protector går nu upp och blir det näst största innehavet i portföljen, efter Traveas och hårfint före Danske Bank. Nu är jag redo för nya uppgångar!

I vanlig ordning innebär detta säkerligen att Africa Oil kommer att gå som en raket dom nästkommande dagarna, så tror ni på min värdelösa timing så är det dags att köpa ;).

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Du har aldrig funderat på att använda excel för att kolla på vad som skiljer den du sålde mot den du köpte, över olika tidsperioder. Och även om du valde mellan två aktier så följer du den som du inte valde.

    Vem vet, du kanske får in en ny investeringsregel, gör alltid tvärt emot vad du tänker göra.

  2. Då håller vi båda tummarna att omsättningen – och med den vinsten – fortsätter att öka framöver 🙂 Gällande oljan har jag bränt mig så mycket på Petrogrand att jag i princip har infört nolltolerans mot oljeaktier i min depå… Skulle dock kunna överväga vinstgående oljebolag

Leave a Reply