Sprider stålar i USA

Ja, jag jobbar vidare med att sprida riskerna och börjar nu att gräva efter guld i USA. Sista året har det gått ett stort tåg i bloggosfären bland värdeinvesterare som kikat på Apple, och sedan en tid tillbaka så har jag alltså hållit koll på detta bolag som jag lärt mig att hata. Mina läsare kanske tror att jag måste ogilla Apple bara för att jag gillar Nokia, men så är alltså inte fallet. Jag ser inget hinder till att båda dessa bolag kan nå framgång och dessa behöver alltså inte direkt konkurrera med varann. Marknaden är absolut stor nog för att bägge ska få plats att överleva och må bra.

Apple har som bekant en beundransvärd kassa, man kan bokstavligt torka arslet med pengar och dessa pengar vill jag ha en del av. Jag förväntar mig att Apple kommer att fortsätta dela ut pengar som man gjort på sistone och är därför intresserad av vad man har att bjuda framöver. Någonting annat som är intressant är det telefonsläpp som Apple väntas göra nu i september. Man lanserar både iOs7 (som jag ser positivt på) och förmodligen även iPhone 5s. Förmodligen kommer förändringarna i telefonen att vara “små” vilket förhoppningsvis kan göra marginalen på försäljningen högre eftersom investeringskostnaderna till största del togs av iPhone 5. Och eftersom iPhone-anhängarna drabbas av knäsvaghet och ett enormt habegär så fort Apple bjuder till presskonferens så kommer detta bli ett vinnande koncept. Åtminstone lyder min ytterst ovetenskapliga som så och tiden får såklart utvisa om det är rätt.

Hade ni frågat mig för ett år sedan så hade jag aldrig trott att jag skulle köpa Apple, men man är inte sämre än att man kan ändra sig. Ett återkommande tema i mina inköp är att jag köper dyrare och dyrare, jag får allt svårare att hitta kap. Apples värdering är inget kap, även om många håller med mig när jag säger att aktien är billig. Det är upp till bevis att se om marginaltappet som skett den sista tiden var tillfälligt eller om det blir varit. Om det är en tillfällig svacka så är uppsidan mer än enorm.

5 aktier klippte jag till kursen $488,84.

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

  1. Jag hoppas du får rätt. Själv tror jag att Apple kan tappa mycket framledes. Hypen börjar avta och konkurrenterna tillverkar bättre mobiler prestandamässigt. Jag ska inte fortsätta på Apple-mot-allt-annat-debatten, men det vore kul (och kanske på sin plats) om de lyckades presentera en ny revolutionerande nyhet!

    ~Farbror Joakim
    http://sparasmart.blogspot.com

  2. Steve Wozniak: Apple-grundarens budskap att “stora framsteg för mänskligheten görs inte varje år”.

Leave a Reply