Leva för evigt via stiftelse?

Många här i världen har en dröm av att kunna leva för evigt, en dröm som jag på sätt och vis delar, även om jag insett att det inte är möjligt. För mig personligen så kommer det en dag att ta slut, hur mycket jag än önskar att så inte var fallet så kommer jag en dag att sluta andas och all den kunskap jag byggt upp genom livet kommer att gå förlorad. Vem vet, en dag kanske jag flippar totalt och börjar tro på ett liv efter detta, men tills den dagen handlar det om att acceptera fakta och göra det bästa av situationen.

Det handlar för mig inte om att leva för evigt, det handlar om att lämna någonting efter sig som kan göra det. Alla kommer tyvärr inte att lyckas med detta och det är inte helt lätt att uppnå det här målet. Mitt sätt är att starta en stiftelse som kan fortsätta att leva vidare och fortsätta att göra bra saker även efter det att jag personligen inte längre kan. Ett annat sätt kanske kan vara att tillbringa sitt liv till att föra vetenskapen framåt, men det finns också dom som ger blanka fan i vad som händer efteråt. Anledningen till att jag vill lämna någonting efter mig kanske är någon form av narcissism eller egoism, att jag vill att mitt namn ska leva vidare, men det är egentligen bara spekulationer. Alla kan vi leva för evigt, men kanske inte på det sätt som vi från början tänkte oss.

Hur tänker ni? Vad tänker ni lämna efter er?

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

  1. Låt oss säga att du har fyllt 50år och har sparat 10 miljoner i hela ditt liv. Dagen du dör så kommer dina barn ärva dem pengarna. Om dem skänker bort dina pengar till fattiga barn, kyrkan eller något sådant så skulle dem göra en god gärning. Och om dem skulle välja att leva med dessa pengar så skulle dem roligt med att leva och njuta med dina pengar. Det jag försöker säga är att alla sparare vill uppnå ekonomisk trygghet därför går väldigt mkt av lönen till sparandet ist för att leva och njuta av den tid man har här i livet. Visst att spara är väldigt viktigt men det räcker med att spara 20-30% av lönen. Eller vad säger du? //Simon

    1. Jag håller med dig, absolut, men det är skillnad på 20% av 25000 och 20% av 50000. Just nu så kan jag spara 50% av min lön och fortfarande resa, köpa det jag vill och äta på restaurang precis så ofta som jag vill. Men jag kommer nog minska mitt sparande framöver och sätta ännu mer guldkant på tillvaron när tankarna på barn börjar krypa närmre osv. Just nu så kan jag spara mycket och fortfarande leva det liv jag vill. Jag har det oförskämt bra just nu :).

      Mvh,
      Snåljåpen

Leave a Reply