Portföljuppdatering

Med den sista veckans uppgångar och förändringar så har det återigen blivit dags för en portföljuppdatering. Totalt återfinns nu 8 aktier i bolaget, och sedan sist så har en aktie tillkommit och en har blivit utsparkad.

Starbreeze intåg i portföljen kan knappast ha undgått någon läsare, och med den brutala utveckling som aktien sett den sista veckan så har detta nu, helt ofrivilligt, blivit mitt största innehav på strax över 5% av portföljens totala värde.

I fredags eftermiddag så ledsnade jag på Africa Oil som mest står och stampar i brist på nyheter. Bolaget kan absolut bli en ny kursraket i och med trevliga nyheter nu fram mot hösten, men för tillfället så är det inte ett bolag som lockar mig. Aktien fick vara i min portfölj från 2010 och är den i särklass bästa som jag plockat in, så det är med visst vemod jag säljer av men fortfarande: jag ska inte gifta mig med en aktie. När jag känner att pengarna gör mer nytta på annat håll så måste jag klara av att sälja, oavsett vilken kärlekshistoria som innehavet har bjudit på.

När börsen öppnar på måndag morgon så finns det ett gäng färska pesetas att investera, och frågan är nu vart dessa ska placeras. Under helgen har jag tittat lite närmre på en del Danska banker som ser intressanta ut, bland annat BankNordik, Nordjyske Bank och Lollands Bank. Jag har ytterligare en dag på mig imorgon att gräva djupare, just nu har jag svårt att bestämma mig för en. De har så olika situationer och olika potentialer, det kanske blir någonting helt annat istället.

Portföljen nu.
Portföljen i mars. (Räntesparandet redovisades inte på den tiden)

I och med Africa Oils uttåg ur portföljen så börjar den bli mer och mer “gubbig”. Nu är det egentligen bara Starbreeze och Traveas som kan klassificeras som riskabla aktier, alla de andra är fina bolag som numera delar ut pengar. För 6 månader sen kunde jag inte hitta en aktie på börsen som inte var övervärderad, sen dess så har börsen gått upp ca 5% och nu hittar jag mer aktier än någonsin förr. 2013 har hittills varit det mest utvecklande året för mig som investerare, och trots min mediokra avkastning på året så är jag nöjdare än någonsin. Det känns som att jag börjar få riktig koll på läget samtidigt som portföljen har växt markant. 2013 blir nog ett dåligt år om man tittar på portföljutvecklingen, men 2013 ska jag minnas som året då jag lade grunden för mina framtida rikedomar!

Den uppdaterade portföljen hittar ni HÄR eller som vanligt i menyraden ovan.

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

  1. Anledningen till att det ser ut som det gör är för att räntesparandet är öronmärkt till ett framtida lägenhetsköp. Det är alltså en kontantinsats som ligger och samlar damm. Nu när den är skapad och fylld så går allt nytt sparande in i aktier. Så strategimässigt är det ingenting att jag satsar på ränta, det är bostadssparandet som jag inte vill ha in på börsen eftersom pengarna ska användas relativt snart.

   Mvh,
   Snåljåpen

 1. Hej,
  Grattis, kul att Starbreeze tog fart!
  Jag föreslår att du tittar över Atlanten för att få lite diversifiering i portföljen och kan tipsa om Rollins Inc. och Service Corp. International. Inte direkt billiga, men starka bolag med utdelning och garanterd framtid. Döden är oundviklig och efter att ha sett en kackelacka överleva 30 sekunder i en microvågsugn tog jag in Rollins i portföljen. Det finns varelser på jorden som funnits innan människan och som kommer finnas även efter oss. Många av dem jobbar Rollins med/ mot utan större framgång men tar hyggligt betalt på vägen, perfekt!

  P.

  1. Ligger likvid för att pengarna ska användas relativt snart, förmodligen inom ett år. Och på ett års tid kan jag inte garantera att priset inte går ner, oavsett hur stabil aktien är och lur lågt beta är. 3% ränta på sparkonto är vad jag har nu och det får duga, det finns säkerligen bättre alternativ, men inte med den samma säkerhet som jag har nu.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply