Snaljapen.se firar 100 000 sidvisningar!

Nu har det gått en rejäl stund sedan jag började skriva här den 4:e december 2012 och vilken resa det har varit! Besökandet och läsandet var glest från början, det fanns väldigt stora toppar och dalar, vissa inlägg var väldigt uppskattade, andra inlägg läste knappt någon alls. Sedan början på semestern i år så börjar jag känna att både jag och mina läsare har “mognat” lite grann, det finns inte längre lika stora spikar i besökarantal och trafiken verkar hålla sig relativt konstant.

I det HÄR inlägget så beskriver jag ett av mina tidiga besöksrekord från slutet på januari i år, hela 554 sidvisningar! Sedan dess har det såklart hänt en del, och 500 sidvisningar lyckas jag numera få till även vissa dagar då jag inte ens lägger upp något nytt material. Det som har hänt de sista månaderna är att antalet nya besökare har minskat, medan antalet återkommande besökare har ökat, jag har alltså lyckats skaffa mig en ganska trogen läsarskara. Det som kan tänkas negativt är att den genomsnittliga besökslängden på sidan har minskat, i januari så läste varje besökare i snitt 4-5 inlägg innan denne lämnade Snåljåpen, under augusti så var det knappt 2 inlägg. Min tolkning är att det blir allt mer återkommande läsare som enbart kommer in och läser det senaste inlägget för att sedan surfa vidare, medan det förr i tiden kom in fler nya läsare som “tittade runt” mycket mer innan man tröttnade. Tidigare så stannade man i snitt ca 5 minuter på bloggen, numera är den siffran 2 minuter. Att de återkommande läsarna har ökat ser jag som ett bra betyg för mig själv. Jag känner mig nöjd med att 70% av mina besökare redan har varit här en gång, och alltså valt att komma tillbaka. De nya besökarna hoppas jag såklart ska falla in i denna skara och bli trogna läsare.

När jag började skriva så visste jag inte riktigt vart bloggen skulle ta vägen: skulle jag hitta inspiration varje vecka eller var det bara en fluga som jag var insnöad på en kort period under den Norska vintern? Tack vare all den enormt grymma feedback jag fått från er så har inspirationen fortsatt att flöda, jag vill påpeka att jag mestadels skriver för min egen skull, men fy fan vad roligt det är när man får höra att folk gillar det man skriver. Det är en helt sjuk känsla när folk på jobbet kommer fram och berättar att de minsann vet vem jag är trots att jag aldrig träffat personen tidigare. Sakta men säkert börjar Snåljåpen bli någon form av mikrokändis, hehe. Någonting som aldrig skulle kunnat hända om jag hade publicerat detta anonymt, vilket jag alltså inte gör. Jag skriver inte allting rakt ut, men all information om vem jag är och vad jag gör finns max ett par knapptryck bort för den nyfikne.

Idag passerade Snaljapen.se över den magiska milstolpen med 100 000 sidvisningar sedan bloggens start! Förhoppningsvis kan utväxlingen, likt ränta-på-ränta, öka nu och förhoppningsvis kommer det inte att behöva dröja 10 månader innan jag når 200 000 sidvisningar. Att ha det som mål innan året är slut tror jag är en smula för optimistiskt, men varför inte till 1:a mars? Ja, så får det bli! Innan 1:a mars så ska Snaljapen.se ha nått totalt 200 000 sidvisningar! Den här milstolpen måste såklart firas, och hur kan man bättre fira än att sitta med feber, en påse godis och Il Bueno, Il Brutto, Il Cattivo* på TVn?

*Den Gode, Den Onde, Den Fule är den Svenska titeln.

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

    1. Tack! Nja, miljonerna kommer inte från bloggen, men en dryg hundring i månaden efter skatt lyckas jag få in i reklamintäkter. Knappast något att hurra över, men det är en prenumeration på börsdata ;).

      Mvh,
      Snåljåpen

Leave a Reply