Snåljåpen upptäcker podcasts.

Förra veckan så upptäckte jag twitter, den här veckan blir det podcasts som får representera mitt steg in i 2000-talet. Podcasts, eller poddradio, är egentligen ingenting mer speciellt än inspelad radio som kan lyssnas på när man själv vill. Radioprogrammen spelas in på MP3 och läggs upp på nätet, därifrån de sedan kan laddas hem och lyssnas på helt gratis. Eftersom tröskeln är så låg för att börja sända poddradio så har det på sista tiden kommit en enorm boom av nya sändningar att lyssna på, och jag tänkte lite kort redogöra för de favoriter som jag lyckats snappa upp.

Börspodden
Två svenska traders som diskuterar veckans händelser och går igenom olika svenska aktier. Väldigt lättsmälta diskussioner och väldigt lättlyssnat. Kommer förmodligen att bli sveriges mest populära ekonomipodcast.

Motley Fool Money
Min absoluta favorit! Diskuterar allt ifrån olika ekonomiska koncept till ledarskap, statistik och allt där emellan. Varje avsnitt avslutas med ett par konkreta aktietips som alltid är värda att kolla upp.

The Chasing Financial Freedom Podcast
Jason från DividendMantra och Kraig från YoungCheapLiving diskuterar vad det innebär att jobba mot en passiv inkomst. Inte så djupa diskussioner om specifika aktier, utan mer filosofiska frågor kring vad som är viktigt i livet. Båda kommer från väldigt brokiga bakgrunder och det första avsnittet som presenterar de två, det är ett avsnitt som verkligen rekommenderas.

Ekonomiekot Lördag
Ekonominyheter på Svenska. Borde sändas dagligen! Bästa inlästa Svenska nyhetskällan som jag sprungit på.

Har ni upptäckt podcasts/poddradio? Vad lyssnar ni på och vad tycker ni att jag borde lyssna på? Jag är idel öra!

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply