Snåljåpens bloggindex: uppdatering

Idag är det dags för helgens andra sammanställning i och med Snåljåpens bloggindex. Som bekant så har jag tidigare sammanställt de vanligaste innehaven bland Svenska ekonomibloggare i ett eget index om 10 aktier. I och med H&M’s starka uppgång den här veckan så blev jag väldigt sugen på att se hur indexet utvecklat sig eftersom H&M ändå utgör 18% av indexet.

Som vi ser så har bloggarnas populära innehav piskat index ordentligt under september månad, och en hel del kan tillskrivas H&M’s osannolika uppgång under torsdagen. Men även utan veckans sista dagar så presterar ändå bloggindexet mer än 2% bättre än jämförelseindexen. DOCK ska det sägas att det är Avanza som stått för den bästa utvecklingen med +21,86% sedan start, dock är tyvärr Avanzas del i portföljen så stor med sina 7% vilket innebär att denna utveckling inte får så stark effekt på indexets utveckling. Fortum går också starkt med +10,36% och där har vi den näst största viktningen med 16% av indexet. Den enda aktien som backat är Apple på -0,69%.

Framöver så har jag en väldigt stark tro till att dessa aktier ska avkasta bättre än börsen och tycker att portföljen ser urstark ut! Jag gillar samtliga aktier och kan själv tänka mig att äga allihopa, även om det finns vissa som jag gillar mer än andra.

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

  1. Härligt. Sitter själv med 4 av dessa (Apple, Industrivärden, Ratos och Telia). Var sugen på att ta in Fortum när den dippade ner under 14, men hade tyvärr inte råd just då, dessutom fortfarande lite orolig för Rysslandsäventyret.

    Kul att inspireras och tänka kritiskt tillsammans.

Leave a Reply