Apples pressevent: Sammanfattning

Lite snabb sammanfattning om vad Apple visade upp ikväll!

 • Ny Macbook Pro, 13″ och 15″, tillgänglig idag
 • Sänkt pris på Macbook Pro, från 10995 kr
 • Ny Mac Pro, släpps i December. 27995 kr för startmodellen. Ger mig ståfräs deluxe
 • Ny iPad: iPad Air. 
  • Fullsize iPad
  • Lättare, tunnare, mindre kant. 
  • 64bit A7-chip
  • Släpps 1:a november, ÄVEN I SVERIGE. Från 4395 kr
 • Ny iPad Mini
  • Retina skärm
  • 64 bit A7-chip
  • Från 3495 kr (gamla mini kostar nu 2595 kr) för 16gb Wi-Fi
 • OSX Mavericks skeppas idag och är gratis för alla som har Mac
Tyvärr ingen fingerläsare i de nya iPad-modellerna vilket jag hade hoppats på, men annars lämnades ingen besviken! Jag gillar Apple mer och mer, kanske blir det dags att byta till Mac? Vi får se ;).
Mvh,
Snåljåpen

7 thoughts on “Apples pressevent: Sammanfattning

 1. Anonymous

  Ja, Macbook Air har har ju fått utmärkelsen från flera olika erkända tekniktidningar, som den bästa allt-i-allo datorn. Fruktansvärt snygg,tunn och lätt. Datorn är ju helt gjord i aluminium, som kyler effektivt dessutom . Batteritid på 13h! Ja du läste rätt. Finns ingen Pc i dagsläget med dessa egenskaper, för samma pris.

  Sen Macbook Pro Retina, är ju i sin egna klass, finns inte ens konkurrenter. En månad med den Olle ;), och du kommer tycka allt annat är suddigt.

  Gick över från Pc till Mac för ca 6 månader sen. Och stämmer in i kören, once you go mac, you never go….

  Reply
 2. Anonymous

  Appel produkter är skräp i fin förpackning, till ett dyrt pris. Sen att de är jävligt bra på att sälja det, de är en annan femma.

  Reply
  1. Olle Qvarnström

   Hur många apple-produkter har du ägt, om jag får fråga? Jag har tyckt som dig, men jag måste få erkänna att jag har ändrat åsikt. Kan tänkas att de fortfarande är ganska högt prissatta, men så länge som folk är villiga att betala priset så förstår jag inte problemet?

   Jag tycker nog nästan tvärtom egentligen, är det nånting som Apple behöver bli bättre på så är det marknadsföring och försäljning. Men nu kommer ju Angela Ahrendts in under nästa år och tar över försäljningsansvaret, så kanske får vi se en förbättring där.

   Mvh,
   Snåljåpen

   Reply
  2. Anonymous

   Byte ut min Iphone mot en Xperia med tanke på priset så fick jag en bättre telefon för ett mindre pris. Sen är min uppfattning att folk inte bryr sig ett dugg om vad för prestandard telefonerna har idag. De går på vad som är coolt och ser fint ut. Och då jobbar jag inom mobilbranschen. Det är minoriteten som kollar på prestandan och förstår vad den innebär. Datorer är det även ganska snar likt, folk skaffar datorer med bra prestandard och använder dem sedan till surf och dokumentering som knappt kräver något alls. Vilker gör att en vanligt budget PC duger bra till de flesta.

   Reply
  3. Olle Qvarnström

   Jag skiter fullständigt i prestanda på min mobil så länge den inte gör mig vansinnig av lagg, och jag förstår inte varför någon annan skulle tänka annorlunda? Det är lite som att köra Rolls Royce till dagis och tillbaka. Men principen är den samma för iPhone, för du kan omöjligt påstå att en nyare iPhone ger dålig prestanda i hårdvaruväg? Oavsett så har hårdvaruspecs ganska lite med upplevelsen att göra, en iPhone flyter ofta mycket bättre än konkurrenternas dito, trots att konkurrenten har dyrare processor och fan vet.

   Jag är ingen Apple fanboi och är öppen för alla märken, men din inställning är en smula inskränkt.

   Mvh,
   Snåljåpen

   Reply

Leave a Reply