Det är mycket nu!

Det har varit en händelserik vecka och det kommer inte att mattas av, här kommer en liten redogörelse för dom händelserna har varit och kommer att vara den närmsta tiden:

7 oktober – Industrivärden Q3
18 oktober – Arcam Q3
22 oktober – Gjensidige Forsikring + Swedbank Q3
23 oktober – Handelsbanken Q3
24 oktober – Betsson + Traveas + SEB Q3
28 oktober – Apple Q4
31 oktober – Danske Bank + Protector Forsikring Q3
14 november – Digital Bros Q1 (förläggare till Starbreeze)
21 november – Starbreeze Q3 + Årsstämma Starbreeze
29 november – Africa Oil + Kopparbergs Q3

Trots mina relativt få innehav i portföljen så har det varit en ganska intensiv period då rapporterna kommer i stort sett samtidigt. Men det tycker jag bara är spännande, som tur är så behöver jag inte läsa rapporten innan marknaden öppnar för att kunna agera på nyheter. När man har ett lite längre perspektiv så gör det ingenting om man missar en dags uppgång eller två.

SEB’s rapport idag var en riktig stänkare i krysset tycker jag med ett resultat 500 miljoner bättre än “marknadens förväntningar”. Aktien går start på +2% men jag tror att den riktiga uppgången kommer nu efteråt. Aktien ligger i fin positiv trend och den starka rapporten ger ingen anledning till att det ska bli någon ändring på det. Jag gillar aktien långsiktigt och jag gillar kursrörelsen kortsiktigt, vi får se hur länge aktien stannar kvar i portföljen!

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

 1. Tack för en fin blogg. Har du kollat någonting på East Capital Explorer AB, verkar vara väldigt undervärderat på en övrigt högt värderad börs, mycket insideköp i oktober och egentligen hela året. / Erik

  1. Hej Erik! Nej jag har inte kikat på East Capital Explorer tidigare men gjorde det i all hast precis. Det jag kan säga är att bolaget gjort förlust 2 år av de senaste 6, bara delat ut pengar 2 gånger. Och eftersom det är ett investeringsbolag som investerar i sina egna fonder så är det lite knepigt att räkna värdering. Min initiala känsla är att det är för komplicerat för mig.

   Hur resonerar du?

   Mvh,
   Snåljåpen

  2. Fick det på radarn genom en kompis som jobbar som investerare på en bank. Han tror på minst en 50% uppvärdering inom närmast åren. Men ja man har ju hört den förrut…

   Iallafall, på uppsidan ser jag;

   – Handlas till stor rabatt på substansvärdet.
   – Exponerat mot ryssland, baltikum och balkan som inte följt med västvärldens börsutveckling. Ryska marknaden ligger på PE 5x.
   – Intressant innehav av Melon Fashion Group som ska vara rysslands svar på HM som inte är inräknat i substansvärdet. Men kommer in från Januari.
   – Mycket insiderköp
   – Inlösenprogram

   Jag ska kolla lite mer på det, har inte ratat det ännu.

Leave a Reply