Didner & Gerge lägger ner!

Ja, nu kom jag återigen med en provocerande rubrik som garanterat luktar kvällsblaska. Kanske fick jag några extra klicks enbart för valet av rubrik, men den är egentligen inte så missvisande.

Adam Gerge och Henrik Didner som för ~20 år sen startade fondbolaget som bär deras namn, kommer nu att dra sig tillbaka från förvaltningen. Deras fond, Didner & Gerge Aktiefond Sverige har vunnit årets fond vid flertalet tillfällen och är en av få fonder som jag rekommenderar rakt ut till folk utan att känna mig det minsta orolig. Nu kommer alltså Adam och Henrik att sluta med förvaltandet för att istället fokusera på att utveckla fondbolaget mer och istället kommer nu Adam Nyström och Gustaf Setterblad ta över förvaltningen. Adam och Gustaf förvaltar idag Didner & Gerge Småbolag som är min absoluta favorit i småbolagssektorn med stora innehav i bl.a. Danska Banker. Småbolagsfonden tas i sin tur över av Jens Barnevik som idag förvaltar Didner & Gerge Global. Han får också hjälp av Johan Wallin som jag tyvärr inte vet vad han gör idag mer än att han jobbar åt nämnda fondbolag. Didner & Gerge Global fortsätter att förvaltas av Henrik Andersson men får nu också hjälp av Lars Johansson som blivit inrekryterad från Handelsbanken där han förvaltade deras europafond.

Jag har ingen anledning att bli orolig inför framtida resultat även om det förstås är tråkigt att våra stjärnförvaltare väljer att kliva åt sidan. Men de kommer fortfarande att vara aktiva i bolaget i allra högsta grad och lämnar alltså inte det här helt. Det ska bli kul att se hur utvecklingen ter sig framöver och om de nya förmågorna (som knappast är nya) kan förvalta det enorma arv som man nu lyckats få. Jag behåller Didner & Gerge Aktiefond Sverige som största innehav i PPM.

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply