Feedly – ett klockrent sätt att följa dina favoritbloggar

Idag kommer jag att göra lite reklam, reklam som jag inte själv tjänar en krona på. Jag tänker göra reklam för en tjänst som jag använder dagligen och som jag är fruktansvärt nöjd över, och därför tänkte jag här dela med mig av detta. Jag vet att många här redan använder Feedly då jag har runt 160 följare därigenom, men för de som ännu inte upptäckt denna fantastiska skapelse så kommer här en kort introduktion.

Feedly är ett verktyg för att följa bloggar, nyheter och andra skriverier på internet som publiceras via RSS och feeds. Så som det fungerar är att man prenumererar på “content providers”, t.ex. mig, och får upp dessa i ett samlat flöde istället för att behöva surfa runt på otaliga bloggar. Själv så prenumererar jag på ungefär 45 bloggar, och att surfa runt på dessa sidor skulle vara oeffektivt, och att prenumerera via mejl har aldrig varit någonting som tilltalar mig.

Det som jag gillar med Feedly är att jag kan installera appen på min iPad, och automatiskt så håller tjänsten koll på vad jag läst och inte läst. Om jag läser ett blogginlägg på laptopen så markeras det automatiskt som läst även på min iPad, och det är någonting som tilltalar mig enormt då jag byter mellan mina devices i tid och otid över dagen.

Det här är ett verktyg som jag inte använde för 2 månader sedan, och nu kan jag inte tänka mig att leva utan det. Det är verkligen intressant hur man tar dessa tjänster för givet redan efter en kort tids användande.

Det enda negativa med att ni läser min blogg via Feedly istället för direkt här på sidan är att reklamen inte visas vilket leder till mindre intäkter för mig, men det är försumbart och det är ändå knappast någon stor inkomstkälla ;).

http://cloud.feedly.com

Mvh,
Snåljåpen

6 thoughts on “Feedly – ett klockrent sätt att följa dina favoritbloggar

 1. Trygg Framtid

  Har kört Feedly sedan Google Reader lades ner och är riktigt nöjd! Ett mycket bra sätt att följa bloggar. Du får åtminstone reklampengar när vi går in och kommenterar =)

  Reply
 2. Nikz

  Jag har också testat Feedly. Men jag är inte riktigt nöjd, eller ja, det som jag stör mig på är att jag inte ser kommentarerna till ett blogginlägg i Feedly. Jag läser ofta kommentarerna, vilket innebär att jag ändå måste gå till bloggen för att läsa kommentarerna. Men visst, den håller koll på vilka blogginlägg som man har läst.

  Reply
 3. Pingback: RSS, vad är det? - Börja blogga!

Leave a Reply