Gustavs ekonomiprat: utvärdering!

Igår kväll var det dags för den första upplagan av Gustavs ekonomiprat! Uppslutningen var bra med 10 (?) medverkande, alla med stort engagemang. Jag klampade in på Belgobaren ca 17.40 och kände mig ganska vilsen och hade egentligen ingen aning om vad som jag skulle förvänta mig, varken i diskussionsväg eller vad det gäller vilka nötter som jag nu skulle få socialisera med! Efter ett par minuter så dyker ”gänget” upp, männen bakom Gustavs aktieblogg, Christoffers Investeringsblogg, TryggFramtid och så flera engagerade icke-bloggare. Till och med självaste AvanzaBank-Daniel som i tid och otid flitigt figurerar i våra sociala medier! Runt bordet hittade vi bland annat en (2?) jurist, en programmerare, en IT-konsult, en analytiker från finansinspektionen (HJÄLP!) och såklart Avanza Bank. Diversifieringen var total, och jag tror knappast att den kommer att minska nästa gång som eventet går av stapeln, för en fortsättning bara måste det bli!

Jag måste erkänna att efter åtskilliga belgiska ölglas så blev det hela ett extremt lyckat event. Nivån på diskussionerna var väldigt höga och det slog mig vilket enormt driv och vilken stor intelligens som satt samlat vid bordet, alla från väldigt olika håll och bakgrunder, men alla samlades vi med pengar och ekonomi som gemensam nämnare. Tyärr hann jag inte prata så mycket med alla som jag hade hoppats på, men nästa gång får jag se till att placera sig bredvid andra personer för att utbyta nya erfarenheter.

Diskussionsämnen som ni icke-besökare gick miste om:

 • H&Ms vara och icke vara – är aktien verkligen för dyr?
 • Räntefonders vara och icke vara
 • Preferensaktiers vara och icke vara
 • Gunther Mårders groda när han kallade Snåljåpen för snaljapen4okt i Nordnets podcast #Sparpodden!
 • Trading och hur framgångsrik man egentligen behöver vara för att det ska löna sig
 • Hur man ska hantera sina likvider när man använder ett ISK
 • Om man ska använda sig av IPS-konto eller inte
 • Apples återköpsprogram
 • Huruvida återköpsprogram har skattemässiga fördelar jämfört med aktieutdelning (en fråga jag lovade att återkomma i)
 • Facebooks aktie och dess pris

Jag ser redan fram emot en fortsättning på det här och hoppas att det blir ett återkommande event. Ni kan åtminstone räkna med mig!

Mvh,
Snåljåpen

9 thoughts on “Gustavs ekonomiprat: utvärdering!

 1. Ekonomen

  Ah, vad kul! Vore roligt att hänga på någon gång men familjen tar rejält med tid med kvällsaktiviteter varenda kväll nästan.

  Lyssnade på sparpodden nr 3 idag när jag var ute på lunchpromenad och då hörde jag ditt namn nämnas och din fråga om räntefonder. Kul!!!

  Reply
  1. Olle Qvarnström

   Hoppas du får tid att följa med nästa gång, men jag tror ingen klandrar dig för att du prioriterar familjen ;).

   Hehe, sparpodden är faktiskt rätt bra även om Jan Dinkelspiel mest avbryter Gunther Mårder i tid och otid. Men för att skydda mitt namn så måste jag säga att jag inte ställde någon fråga, utan att jag snarare påpekade hur det funkade och sa att dom bör prata om det :).

   Mvh,
   Snåljåpen

   Reply
 2. Avanza Bank

  Håller verkligen med dig Olle. Det var riktigt lyckat och väldigt kul att få träffa alla er som var där! Ser fram emot nästa träff och hoppas vi blir ännu fler då. 🙂

  /Daniel, Avanza Bank

  Reply
 3. Anonymous

  Instämmer Olle och Daniel, kul att träffa alla och få ny input och inspiration. Vi ses nästa gång!

  / Emil

  Reply

Leave a Reply