Poll: Vilken bank/mäklare använder du?

På vårt kära aktieprat så tog vi en runda runt bordet och kollade vilka mäklare som vi använde oss av, och samtliga (!) handlade via Avanza. Idag är jag nyfiken på vilka banker som mina kära läsare använder till sin aktiehandel/sitt fondsparande. Jag är alltså inte intresserad av vilken bank som står på ditt VISA-kort eller vart du har bolånen, jag vill enbart veta vem som tar emot courtageavgiften när du tankar tungt i t.ex. Cefour :). Jag kommer framöver att göra ett inlägg där jag jämför dessa banker och diskuterar lite kring vad man borde välja, men idag är jag alltså intresserad av vilken bank som ni redan använder er av!

Notera att det går att välja flera svar ifall man är en av dom som har sin handel hos flera aktörer.

Skriv gärna en kommentar i botten om varför du använder just den mäklare som du gör!
Blog Polls

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

 1. Skandiabanken. Mina affärer har blivit större och större de senaste åren och nu ligger de på runt hundra tusen per köp. Det ger ett courtage för svenska aktier på 0.047%, min 64 kr.. Däremot är SKandiabanken hutlöst dyra vid handel på utländska börser. Men jag håller mig mest till stockholmsbörsen.

  1. Aj fan, Skandiabanken glömde jag! 0,047% är riktigt bra tycker jag! Själv har jag 0,055% men ett min på 29 kr. Och mina inköp är oftast runt 5-15000 per gång. Räknar med att förhandla ner mitt courtage när jag väl kommit upp lite i kapital och aktivitet.

   Mvh,
   Snåljåpen

 2. Nordea.
  Har dem som bank, finns säkert bättre. har inga skulder utan endast kontanter + aktier i ISK ca 2/3 i kontanter och 1/3 i aktier.
  Är Aktienybörjare och har mycket svårt att hitta aktier jag tycker är prisvärda just nu. (speciellt eftersom jag vill sprida aktierna i lite olika typer av bolag)
  Gör kanske 6-10 inköp om året där de ligger mellan 10.000:- till 30.0000:- per gång. skulle säkert spara lite på att använda ex avanza men det är bekvämt att se hela min ekonomi på 1 ställe!

  1. Vad har du för courtage och minsta courtage hos Nordea? En annan parameter att baka in när man väljer bank tycker jag är fondutbudet! Avanza (säkert Nordnet också) har ett överlägset fondutbud jämfört med de stora bankerna. Många av de stora bankerna vill mest sälja sina egna fonder och är inte så intresserade av att erbjuda annat.

   Mvh,
   Snåljåpen

  2. courtaget är fast på 59:- (i alla fall om man är förmånskund) och Fondutbudet är uselt, eller ur-uselt kanske är mer precist.

 3. Handelsbanken, 49kr fast courtage, av bekvämlighet att ha allt samlat på samma ställe och en mycket bra bankman. Tack för en bra blogg!

 4. Med 0,055% resp. 29 kr (från kommentaren här intill) låter det som om du är medlem Unga Aktiesparare. Själv är jag för gammal. Om än bara lite 🙂

  I våras browsade jag runt i jakten på olika bankers courtage-nivåer. Fick till den här sammanställningen: http://mpinvesterar.tumblr.com/post/46938778276/ Kanske har priserna justerats något sedan dess, men det verkar inte vara någon som kör enligt samma modell. Själv har jag växt ur Avanzas bronsnivån, men jag gör inte affärer stora nog för att vinna något på det…

Leave a Reply