Smslån är helt okej! Eller…vänta nu!

Ja, idag har jag sett flera bloggar göra reklam för SMS-låneaktörer vilket har fått mig en smula besviken. Jag tänker inte säga vilka bloggar, men ni som surfar runt en del vet säkert vilka jag menar. Uppenbarligen gillar dom kreditlån trots att dom själva jobbar på att bli skuldfria, intressant!

Personligen tycker jag inte att det är något fel med att skriva sponsrade inlägg där skribenten får en summa pengar för att säga något positivt om ett företag eller deras produkter, men man måste själv agera filter och välja vilka företag som man kan tänka sig att samarbeta med. Jag menar, när jag driver en blogg om privatekonomi så vore det väldigt oseriöst att tipsa om ett bolag som ger ut gratis smslån till något som egentligen är kassa villkor. Jag har en gång skrivit ett sponsrat inlägg om ett företag som köper guld, vilket jag kopplade ihop med ett utlägg om ränta-på-ränta-effekten där jag påpekade att det var bättre att investera pengarna i något vettigt. Det står jag fortfarande för även idag, även om reklamen från min sida absolut inte är någon kvalitetsstämpel för företaget i fråga.

Oavsett hur mycket dessa personer valt att sminka sina inlägg och oavsett hur de valt att vinkla sin text så kommer vi inte ifrån sanningen att de ändå får pengar för att omnämna ett bolag som pysslar med smslån. Även om Sverigekredit som det här handlar om nu faktiskt jämför olika smslånegivare och deras avtal, så ändrar det ändå ingenting.

Om jag någon gång skulle få för mig att skriva ett sponsrat inlägg där jag säger att det är en bra idé att ta kortsiktiga lån så hoppas jag att ni på fläcken överger min blogg för all framtid och verkligen berättar för mig vilken idiot jag är. Jag tycker det är helt sjukt! Smslån är ALDRIG en bra idé, oavsett. Det finns alltid alternativ.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

Leave a Reply