Traveas Q3

Igår var det så mycket att jag knappt hann formulera mig kring Traveas Q3-rapport som släpptes igår. I sanningens namn så är det här skrivet igår kväll i soffan, men jag publicerar det nu på morgonen för att inte överösa mina läsare med dravel under en och samma kväll. Det här är en strategi som jag ofta tillämpar, jag skriver när inspirationen flödar men publicerar utspritt lite här och där. Många inlägg publicerar jag vid strategiskt genomtänkta tillfällen, t.ex. till morgonkaffet eller på eftermiddagen. Det är ganska många som frågar mig om jag verkligen arbetar eller om jag skriver blogg hela dagarna, men sanningen är den att jag allt som oftast kanske skriver 5-10 rader under dagen för att komplettera ett inlägg som jag redan skrivit tidigare. Att jag väljer att publicera på dagen är på grund av att aktiviteten hos mina läsare är som störst då. Majoriteten av mina inlägg skrivs alltså runt kl 21-22 på kvällen hemma i lugnet, så låt er inte luras ;).

Hursomhelst, Traveas! Traveas släppte en rapport som gav mig blandade känslor. Man ökar omsättningen med 26% och visar vinst, men inte i den storleksordningen som jag förväntade mig. Jag hade hoppats på ett resultat på ca 4-500k men i realiteten blev det endast 272k. Det betyder att i och med storförlusten i somras så ligger man fortfarande 1,3 miljoner back på helåret som kommer bli riktigt tungt att hämta upp. VD säger att man kan falla på målrepet vilket är ungefär vad jag förväntar mig. Förra Q4 så visade man ett resultat på 805k, så 1,3 miljoner är inte omöjligt, även om det vore spektakulärt.

Man fortsätter sin expansion och knyter ett strategiskt viktigt avtal med Cornerstone. Vad detta innebär i praktiken måste jag få återkomma till då jag ännu inte hunnit sätta mig ordentligt in i det. Det som jag vet är att man kommer att fokusera på att expandera kraftigt med Traveas Technology och kan behöva ytterligare finansiering för detta. Man har inget behov av nya pengar till verksamheten, men till expansion så är det en annan femma.

Till styrelsen tillkommer Göran af Klercker som är ett välkänt namn i mediasvängen. Det är definitivt en stark värvning som kommer att vara bolaget till gagn framöver.

Allt som allt så är rapporten strax under min förväntan siffermässigt, men man fortsätter att gå åt rätt håll och man sköter sina kort väldigt bra. Jag har inte ändrat åsikt om bolaget utan har fortfarande stora förhoppningar och stort förtroende!

http://www.aktietorget.se/pressdocs/Traveas/67228/Traveas__TRAV_A_20131024_5.PDF

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply