Apple ut – Bahnhof in!

Efter en kort tids session i Apple så känner jag mig ganska nöjd. Jag tycker fortfarande att aktien är lågt värderad och jag kan absolut tänka mig att kliva in igen, säkert inom kort, men idag blev det dags att lätta på trycket. Jag gillar fortfarande bolaget och deras produkter fyller mitt hem, men just nu tänker jag att jag vill allokera mina pengar närmre hemmet, där courtaget, valutan och politiken inte blir ett problem på samma sätt som innan. Om/när jag återvänder till Apple så kommer det bli med ett större belopp än jag haft nu!

Istället blev det dags för Bahnhof att äntligen ta plats i min portfölj. Bahnhof är ett en internetleverantör som bland annat jag själv använder mig av. Bolaget gick riktigt fint tidigare, grundarna lämnade bolaget och bolaget gick sedan sämre och sämre. Nu är grundarna tillbaka och bolaget mår bättre än någonsin. Aktien värderas nu till P/E runt 13 vilket är riktigt trevligt för ett bolag som växer så det knakar. När kvartalsrapporten kom för 2 veckor sedan så delgav man att man löst samtliga lån och därför är helt skuldfritt mot finansinstitut och soliditeten är därmed rekordhög på ~40%. Bahnhof är ett sunt värderat tillväxtbolag som redan tjänar bra med pengar, en vinstmarginal på 15,8%. Jag har länge velat ta in Bahnhof i portföljen och nu, med den positiva trenden i ryggen, var det alltså dags. Jag har ingen riktkurs och ingen plan för hur länge jag tänker behålla aktien, men just nu är jag väldigt optimistisk! Efter börsveckans köprekommendation så har kursen ökat en smula men jag tror fortfarande att det finns mer potential!

Utöver det så tuffar Nobia på bra med +4,15% sedan inköp. Än är det tidigt att utvärdera trendstrategin, men det har åtminstone börjat bra!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply