Arcam över tusenlappen!

Ja, igår letade Arcam sig upp på ett nytt ATH och kom för första gången upp över 1000 kr. Utvecklingen var igår upp en bit över 10% helt utan några nyheter, vilket är helt galet.

Igår på Where The Money Is (en Podcast från fool.com) så pratade dom om en ETF (börshandlad fond) som investerade i “robotics” men även hade en del 3D-företag, tydligen så ingår även Arcam där. Nu när fler internationella investerare börjar få upp ögonen så verkar det inte som om aktien har något tak, och så länge som trenden på börsen är positiv så ser jag inga direkt katalysatorer som ska kunna få Arcam att stanna av. Jag tycker fortfarande att aktien är snordyr, men i jämförelse med e-handelsbolaget Amazon (P/E över 1200) så framstår det Svenska 3D-bolaget som ett kap med sitt P/E i 150-klassen.

Jag gillar faktiskt bolagets verksamhet även om jag har en smula svårt att svälja den nuvarande värderingen, det ligger en hel del förhoppningar inbakade här och frågan är om man kan leva upp till dessa. Och låt säga att man kan det, när får aktieägarna ta del av framgången? Arcam är dyr och jag vill inte ta i aktien med tång, men det finns inte mycket som pekar på att uppgången ska stanna av just nu.

https://www.snaljapen.se/2013/10/arcam-salj-skiten.html
https://www.snaljapen.se/2013/02/arcam-bokslut.html

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply